Εργατικό κίνημα
Βιβλιοσυνεργατική

Σε επίσχεση εργασίας έχουν περάσει πλέον οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής μετά και την άρνηση της εταιρίας να καταβάλλει τα δεδουλευμένα, πλάνο αποπληρωμής και πλάνο λειτουργίας όπως είχε δεσμευτεί στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας. 

\r\n
\r\n
Ταυτόχρονα, έχουμε περάσει και σε ασφαλιστικά μέτρα για συντηρητική κατάσχεση σε κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρίας, όπου στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης η δικηγόρος που εκπροσωπούσε την εταιρία συνέχισε την ίδια αδιάλλακτη και επιθετική στάση προς τους εργαζόμενους. Ότι μόνο εμείς και οι απεργίες φταίνε για την κατρακύλα της εταιρίας και τίποτα άλλο.
\r\n
 
\r\n
Την ώρα βέβαια που εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα και η δικηγορίνα τους έδινε μάχη υπέρ της εργοδοσίας, το εργοστάσιο στο Κορωπί είναι εδώ και τρεις μέρες χωρίς ρεύμα, δεν έχουν πληρώσει ούτε τη ΔΕΗ, ενώ οι πρώτες ύλες για να γίνει κάποια εκτύπωση όταν επανασυνδεθεί το ρεύμα είναι ελάχιστες. Μπορεί στο δικαστήριο η εργοδοσία να λέει όσα ψέματα λέει, αλλά η πραγματικότητα της διάλυσης της εταιρίας είναι ορατή ακόμα και στο σκοτεινό πλέον εργοστάσιο. Τα κέρδη τα έχουν στις τράπεζες και στο εργοστάσιο μόνο τα χρέη έχουν αφήσει. Εμείς όμως δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για αποπληρωμή των δεδουλευμένων και να ξαναδουλέψει το εργοστάσιο.
\r\n
 
\r\n
Καθημερινά με βάρδιες το περιφρουρούμε, τρέχουμε ό, τι νομικά μέτρα έχουμε να κυνηγήσουμε και δίνουμε αγώνα με όλη την εργατική τάξη ενάντια στα νέα μέτρα τρόικας και κυβέρνησης συμμετέχοντας στην Πανεργατική Απεργία στις 27/11.
\r\n
 
\r\n
Μήτσος Αργυροκαστρίτης
\r\n