Αντιρατσιστικό κίνημα
Ρατσιστική (ν)τροπολογία

Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την Έρευνα και την Καινοτομία  στην οποία, μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι στο ελληνόγλωσσο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων δεν μπορούν να διδάσκουν μουσουλμάνοι δάσκαλοι…! Επίσης προβλέπεται ότι μετά τη συμπλήρωση 10 ετών σε μειονοτικό σχολείο ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να μετατίθεται υποχρεωτικά.
\r\n
 
\r\n
Οι παραπάνω ρυθμίσεις πέρα από εξόφθαλμα αντισυνταγματικές και παράνομες, καθώς εισάγουν άνιση μεταχείριση των δασκάλων λόγω θρησκεύματος, είναι ρατσιστικές και εθνικιστικές. Επίσης είναι παντελώς αντιπαιδαγωγικές καθώς θεσμοθετούν την διάκριση μέσα στο πλαίσιο του σχολείου.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Ο Υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος κατάφερε να επιβιώσει σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις γιατί αναλάμβανε πάντοτε το πιο βρώμικο παιχνίδι, τώρα ετοιμάζεται να κάνει κάτι ακόμα πιο βρώμικο: Να θεσμοθετήσει το διαχωρισμό ανάμεσα σε μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους εκπαιδευτικούς στοχοποιώντας τους πρώτους. 
\r\n

Εθνικιστικές προθέσεις

\r\n
Πίσω από την επίθεση αυτή αναδεικνύονται οι εθνικιστικές – σοβινιστικές προθέσεις της κυβέρνησης καθώς (χωρίς να δηλώνεται ρητά) υπονοείται ότι οι μουσουλμάνοι δάσκαλοι είναι φορείς της τουρκικής προπαγάνδας. Υπήρξαν και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως αυτή που θέσπισε τον ορισμό από το Υπουργείο παιδείας των ιεροδιδασκάλων που θα διδάσκουν το Ισλάμ στους μουσουλμανόπαιδες. Αυτή είναι η ακροδεξιά απάντηση της κυβέρνησης των Μπαλτάκων στην εκλογική άνοδο στις ευρωεκλογές του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB), που έλαβε τις περισσότερες μουσουλμανικές ψήφους με κύριο αίτημα την ανάδειξη στο ευρωκοινοβούλιο των συνθηκών ανισότητας και των αιτημάτων της μειονότητας.
\r\n
 
\r\n
Καλούμε τους συλλόγους των εκπαιδευτικών να καταδικάσουν την νέα ακροδεξιά – ρατσιστική τροπολογία. Να δημοσιοποιήσουν πλατιά το ζήτημα με ανοιχτή συνέντευξη τύπου και να κάνουν το θέμα ζήτημα της κοινωνίας και όχι ζήτημα παζαριών των διαδρόμων της Βουλής. Να καλεστούν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις ώστε με μαζικό τρόπο να αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή της τροπολογίας.
\r\n
 
\r\n
Να οργανώσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι την απεργία της 27 Νοέμβρη για να τελειώνουμε με την κυβέρνηση των Μνημονίων, των Μπαλτάκων και της εθνοκαπηλείας.
\r\n
 
\r\n
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ξάνθης
\r\n