Εργατικό κίνημα
OEK: Επανασύσταση τώρα!

Στάση εργασίας πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ.ΟΕΚ – τ.ΟΕΕ, την Τετάρτη 15/2. Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στα γραφεία του ΟΕΚ στην Πατησίων και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας. Η Εργατική Αλληλεγγύη μίλησε με τον Κωνσταντίνο Λιβέρη, πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων που κάλεσε την κινητοποίηση:

“Διαμαρτυρόμαστε για τα 1.2 δις ευρώ από τις εισφορές των εργαζομένων οι οποίες καταβάλονται αλλά δεν γίνονται προγράμματα. Απαιτούμε άμεσα την επανασύσταση των δύο οργανισμών ΟΕΚ και ΟΕΕ και πλήρη προγράμματα με επιδότηση ενοικίου, κατασκευές εργατικών κατοικιών και χορήγηση ατόκων δανείων για όλους. Δυστυχώς ακόμα και τα 100.000 δάνεια που ο ΟΕΚ έχει χορηγήσει σε δανειολήπτες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, τρίτεκνους και πολύτεκνους, δεν έχουν ρυθμιστεί παρότι αυτές οι ομάδες όταν δεν πληρώσουν τη δόση τους επιβαρύνονται με προσαυξήσεις 11.3%. Ακόμα και εκείνη τη μισή ρύθμιση που νομοθέτησαν τον Οκτώβρη του 2016 και παγώνει τις δόσεις για τους άνεργους για ένα χρόνο, δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί. Αδιαφορούν πλήρως και για τον άνεργο και για τον ΑμεΑ και για τον τρίτεκνο και για τον πολύτεκνο.

Οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν αφορούν μόνο τις ομάδες που αναφέραμε. Σήμερα πλέον αφορούν και την αξιοπρεπή στέγαση των προσφύγων, τους άστεγους κλπ. Ας πάρουμε τα χρήματα που δίνονται στις διάφορες ΜΚΟ και να φτιαχτούν κανονικά σπίτια για να μην πεθαίνουν στο κρύο και στα στρατόπεδα οι πρόσφυγες. Η Ελλάδα έχει μείνει να είναι η μόνη χώρα χωρίς φορέα στέγασης”.