Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Συνέλαβαν θύμα ρατσιστικής επίθεσης

Φωτό: Ασίφ Αλί

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ζισάν Ελάχι, ο πακιστανός μετανάστης εργάτης γης, ο οποίος είχε δεχτεί άγρια ρατσιστική επίθεση από φασιστοειδή στον Ασπρόπυργο και παρά το γεγονός ότι ήταν θύμα ρατσιστικής βίας, η αστυνομία του Τόσκα έτρεξε να τον συλλάβει μέσα από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν. 

Ο Ζισάν Ελάχι, παρέμεινε από τις 3/2 στο Αττικό νοσοκομείο με βαριά τραύματα στο πρόσωπο από χτύπημα με σιδηρογροθιά που δέχτηκε από τραμπούκους φασίστες. Την Τρίτη 7/2 είχε πραγματοποιηθεί αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση από την Πακιστανική Κοινότητα και την ΚΕΕΡΦΑ και πορεία στο ΑΤ Ασπροπύργου που διεκδικούσε να σταματήσει η συγκάλυψη της αστυνομίας στις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν γίνει στην περιοχή. Το Σάββατο 18/2 προγραμματίζονταν νέα συγκέντρωση στο ΑΤ Χαϊδαρίου.   

“Υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για το πώς κατέληξε από το Αττικό νοσοκομείο στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου, αντιμετωπίζοντας την προοπτική διοικητικής απέλασης, η οποία αποφεύχθηκε με την έγκαιρη παρέμβαση της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος”, αναφέρει κοινή δήλωση του Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητα και του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας.  

“Ποιος μηχανισμός της ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη του ενώ ήταν θύμα επίθεσης για την οποία είχε ήδη επιληφθεί το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας; Πώς και ποιοί από το Αττικό νοσοκομείο ειδοποίησαν  το ΑΤ Χαϊδαρίου ότι ολοκληρώθηκε η θεραπεία του Ζισάν Ελάχι και ότι πήρε εξιτήριο;

Ο νόμος για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας φαίνεται ότι εφαρμόζεται …κατόπιν διαμαρτυριών ενώ την ίδια στιγμή λειτουργούν περίεργοι παραμηχανισμοί ακύρωσης του. 

Οι ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο δεν είναι τυφλές, είναι φασιστικές και τα θύματα έχουν δώσει επαρκείς περιγραφές για να εντοπιστούν οι δράστες.

Ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί με την μεγάλη κινητοποίηση στις 18 Μάρτη, στην Ομόνοια, στις 3μμ”.