Διεθνή
H Γερμανία μας περιμένει ενάντια στους G8

Το προηγούμενο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας πανευρωπαϊκή προπαρασκευαστική συνάντηση για τη διεθνή διαδήλωση που θα γίνει στο Ροστόκ στις 2 Ιούνη 2007 ενάντια στους G8. Τη συζήτηση άνοιξε η Κριστίνε Μπούχολτς από το Αριστερό Κόμμα της Γερμανίας που δημιουργήθηκε πέρσι, έκανε ένα πετυχημένο κατέβασμα στις εκλογές και οργανώνει τώρα για τη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στους ηγέτες του πολέμου και του νεοφιλελευθερισμού. Θέλουμε μια μαζικότητα αντίστοιχη με εκείνη της Γένοβας , είπε χαρακτηριστικά. 

Ήδη ένα τεράστιο φάσμα αριστερών οργανώσεων, συνδικάτων και ΜΚΟ συντονίζεται και έχει τυπώσει μαζικά χιλιάδες προκηρύξεις και αφίσες που διακινούνται σ’ όλη τη Γερμανία. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι από τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και άλλες χώρες καθώς και από την Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Γένοβα και της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο μετέφερε την εικόνα από το κίνημα της παιδείας στην Ελλάδα, την καταστολή που δέχτηκε, αλλά και το θυμό για την κυβέρνηση που χρησιμοποιεί μεθόδους Σαρκοζί και τόνισε ότι αυτό το μεγάλο κίνημα βρίσκεται σε άμεση κόντρα με τις πολιτικές των G8. 

Επίσης, κάλεσε για υπογραφή σε κείμενο διαμαρτυρίας που κυκλοφόρησε διαδικτυακά και για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις ελληνικές πρεσβείες του εξωτερικού, κάτι που ήδη ετοιμάζεται στο Παρίσι. Επίσης τοποθετήθηκε εκπρόσωπος του Ελληνικού κοινωνικού  Φόρουμ με ερωτήσεις για τη διαδρομή της πορείας, τις μεταφράσεις και τη φιλοξενία των ελλήνων διαδηλωτών. Θα ακολουθήσει στις 13-15 Απρίλη η τελευταία προπαρασκευαστική συνάντηση που θα γίνει στο ίδιο το Ροστόκ.

Μπάμπης Κουρουνδής