Εργατικό κίνημα
OME - OTE: Όχι στο Ξεπούλημα

Να μπλοκάρει την Εκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων αποφάσισε η ΟΜΕ ΟΤΕ και καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη 14 Μάρτη στις 3.30μμ στο Μέγαρο ΟΤΕ όλους τους εργαζόμενους της Αττικής  καθώς και στάση εργασίας 2μμ-5μμ για όλους τους εργαζόμενους του Μεγάρου ΟΤΕ.  Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργίες από τον Ιανουάριο, κάνοντας 24ωρες απεργίες ανά περιφέρεια με καθολική συμμετοχή. Στις 22 Μαρτίου θα κάνουν παναττική απεργία.

Η Συνέλευση Μετόχων πρόκειται να αποφασίσει την αλλαγή του καταστατικού, όπου έχει σαν στόχο να περιορίσει τις αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου  ΟΤΕ και να ενισχύσει «μέχρι ασυδοσίας» τις αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβούλου με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του οργανισμού και την παραχώρηση του Μάνατζμεντ σε ιδιώτη.  «Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Κούτρας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Τρίτη 13/3. «Αν μειωθεί το ποσοστό του Δημοσίου κάτω του 33%, τότε υπάρχει κίνδυνος επιθετικής εξαγοράς του Οργανισμού. Δεν δεχόμαστε καμιά αλλαγή καταστατικού και τον νόμο θα τον καταργήσουμε στην πράξη». 

Η «εξυγίανση» του ΟΤΕ και η αλλαγή του  κανονισμού εργασίας στον ΟΤΕ  ήταν για την κυβέρνηση της ΝΔ ο πιλότος για το άνοιγμα των επιθέσεων σε όλες τις ΔΕΚΟ. Οπως καταγγέλθηκε  στη συνέντευξη τύπου αυτή τη στιγμή ένα κομμάτι όσων αποχώρησαν με «εθελούσια έξοδο» ξαναπροσλαμβάνεται με ατομικές συμβάσεις και με μισθούς που φτάνουν μέχρι και τα 5.000 ευρώ. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα  τους πώς εννοεί η κυβέρνηση και οι Βουρλούμηδες την εξυγίανση. 

Το γεγονός ότι τόσους μήνες αργότερα μετά την ψήφιση του νόμου για της ΔΕΚΟ, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα καταφέρει να τον εφαρμόσει και να προχωρήσει  στην αλλαγή του καταστατικού, δείχνει τη δύναμη των εργαζομένων αλλά και το πόσο στριμωγμένη  είναι η κυβέρνηση. Γι αυτό οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ χρειάζεται τώρα να δώσουν πιο αποφασιστικά στη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα.