Εργατικό κίνημα
ΠOE - OTA: Στάση εργασίας στους Δήμους

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11πμ μέχρι το τέλος του ωραρίου πραγματοποιεί την Τετάρτη 14 Μάρτη η ΠΟΕ ΟΤΑ. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διαμαρτύρονται για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο αίτημα για ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.  Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στις 5 Φεβρουαρίου έγινε συνάντηση της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον υφυπουργό Εσωτερικών για το θέμα των ΒΑΕ, ύστερα από εννέα μήνες αναμονής μετά την 10ήμερη απεργιακή κινητοποίηση του Απρίλη του 2006, που είχε κύριο αίτημα την ένταξη στα ΒΑΕ. Εκείνη η κινητοποίηση έκλεισε με την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης που υποσχέθηκε ότι θα φτιαχτεί μία επιτροπή που θα μελετήσει το θέμα. 

Τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων. Η απάντηση του υπουργείου όμως δεν καλύπτει το αίτημα της Ομοσπονδίας, αφού αρνείται την  ένταξη στα ΒΑΕ όλων των ειδικοτήτων που ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα, όπως διεκδικεί η Ομοσπονδία. Αποδέχεται μόνο την ένταξη των εργαζόμενων στην καθαριότητα, τα νεκροταφεία, και κάποιες από τις ειδικότητες στις οικοδομικές εργασίες. Το δεύτερο είναι ότι  αφήνει αδιευκρίνιστο τον τρόπο ένταξης των ήδη υπηρετούντων εργαζόμενων.

 Η ΠΟΕ ΟΤΑ ζητά την ψήφιση της  σχετικής διάταξης μέχρι τα τέλη Απριλίου που να ικανοποιεί τα αιτήματά της. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να βγουν και οι εργαζόμενοι στους Δήμους στο δρόμο, μαζί με τους φοιτητές και τους  εργαζόμενους στην Υγεία, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της και αν δεν μπορεί να τα μαζεύει και να φύγει. Αυτό το μήνυμα θα στείλουμε όλοι μαζί και στις 28 Μάρτη στην 24ωρη της ΑΔΕΔΥ.