Εργατικό κίνημα
Άρτα: Αγώνας των συμβασιούχων καθαριότητας

Τον αγώνα τους για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων καθαριότητας και εστίασης του Νοσοκομείου συνεχίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας της Άρτας αφού εδώ και 1,5 χρόνο βρίσκονται στον αέρα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο “τελειώνει κι ο Μάρτης του 2018 και το προσωπικό της καθαριότητας και της εστίασης που εργάζεται από το καλοκαίρι του 2016 με τις περίφημες ατομικές συμβάσεις είναι για μια ακόμη φορά απλήρωτο. Από την 1/1/2018 που ξεκίνησαν οι νέες συμβάσεις υπηρεσιών σε αντικατάσταση των παλιότερων συμβάσεων έργου οι συνάδελφοι δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται για την δουλειά τους.

Το γεγονός ότι μεμονωμένοι επιχειρηματίες – εργολάβοι που για χρόνια θησαύριζαν, θίγονται από τις ατομικές συμβάσεις που συνάπτουν οι διοικήσεις νοσοκομείων με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι ευνοούνται. Το κριτήριο της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουν τα δημόσια νοσοκομεία φθηνό εργατικό δυναμικό, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα, δείχνοντας τον δρόμο που θα ακολουθήσει και για μια σειρά άλλων κλάδων του δημοσίου”, τονίζεται στην ανακοίνωση καλώντας “όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουμε για τις επόμενες ημέρες, απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων του προσωπικού που εργάζεται στον τομέα της καθαριότητας και της εστίασης”.