Εκπαίδευση και Νεολαία
Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 30 Μάρτη

Φιλοσοφική Αθήνας

Μετά τη μαζική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της Φιλοσοφικής την Τετάρτη 14/3 συμμετείχαμε σε μια σειρά κινητοποιήσεις. Κατεβήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας στο πλευρό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις 16/3, στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 17/3, στο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/3 ενώ οργανώσαμε και ενημερωτική εκδήλωση για τους συμφοιτητές μας σχετικά με τις επιθέσεις που δεχόμαστε. 

Τη συνέχεια δώσαμε με τη συνέλευση της Δευτέρας 26/3, όπου με το ενωτικό αγωνιστικό πλαίσιο καταφέραμε να βγάλουμε πάλι διήμερη κατάληψη της σχολής και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής 30/3.

Επειδή επιπλέον πενήντα χρόνια μετά το Μάη του '68, βλέπουμε ξανά να βγαίνει ένα δυναμικό κίνημα φοιτητικό και εργατικό, θέτουμε και το παράδειγμα από εκείνους τους αγώνες που χαρακτήρισαν τα πρώτα βήματα της επαναστατικής αριστεράς, οργανώνοντας εκδήλωση για το Μάη του '68 την Τετάρτη 28/3. Καλούμε ταυτόχρονα όλες και όλους στο τετραήμερο φεστιβάλ Μαρξισμός, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε έναν ολόκληρο κύκλο συζητήσεων για την έκρηξη του 1968.

Άννα Αδαμίδη


 

Βόλος

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις στον εκπαιδευτικό τομέα, αλλά και την προσπάθεια πανελλαδικά των φοιτητών να αντισταθούν στο νόμο Γαβρόγλου, το τμήμα της Ειδικής Αγωγής στον Βόλο ετοιμάζει γενική συνέλευση την Τετάρτη 28/3, με σκοπό να αποφασίσει το κατέβασμα των φοιτητών στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της 30/3 στην Αθήνα. Οργανώνουμε τη συμμετοχή των φοιτητών στη συνέλευση με εξορμήσεις και ανακοινώσεις στα μαθήματα. Έχουμε ήδη φτιάξει πανό το οποίο καλεί στην κινητοποίηση της Αθήνας και προσπαθούμε να ανοίξουμε την κουβέντα και στις υπόλοιπες σχολές του Βόλου.

Σε κινητοποίηση καλούν επίσης οι εκπαιδευτικοί του Βόλου την Πέμπτη 29/3 στο κτίριο της πρωτοβάθμιας, με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή στη συνέλευσή τους (26/3) και τονίσαμε την αναγκαιότητα να δώσουμε μαζί τη μάχη για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς. Αποφάσισαν μετά από δική μας πρόταση να στείλουν δικό τους αντιπρόσωπο στη συνέλευσή μας έτσι ώστε να κάνουμε κοινή δράση και να συμμετέχει περισσότερος κόσμος στις κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους φοιτητές στη συγκέντρωση στις 12μεσ στο Θόλο και να βαδίσουμε μαζί ως την πρωτοβάθμια. Έχουμε εξασφαλίσει πως θα υπάρχουν δωρεάν πούλμαν για όσους και όσες θέλουν να έρθουν μαζί μας στην Αθήνα, με συγκέντρωση στις 8πμ στο Δημαρχείο. Οι κινητοποιήσεις δεν σταματάνε, ο αγώνας μας θα κερδίσει, δεν επαναπαυόμαστε, οργανώνουμε τη συνέχεια καλώντας όλο τον κόσμο στο πλευρό μας.

Μαρία Κάνδια, Κωνσταντίνα Χήρα,
φοιτήτριες ΠΤΕΑ