Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
“Αιγαίο της Ειρήνης” ακούστηκε στις παρελάσεις

Ίλιον, 25 Μάρτη

Σε δεκάδες γειτονιές σύντροφοι και συντρόφισσες της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ πραγματοποίησαν αντιρατσιστικές αντιφασιστικές εξορμήσεις στις μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, δίνοντας απάντηση στην εθνικιστική υστερία των τελευταίων ημερών και κερδίζοντας την ανταπόκριση του κόσμου. 

“Με την αυτοπεποίθηση που μας έδωσε ο διεθνής ξεσηκωμός ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στις 17 Μάρτη, μέλη της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ πραγματοποιήσαμε εξόρμηση στην παρέλαση της Κυριακής στη Ν. Ιωνία”, μας είπε ο Άγγελος. “Ανοίξαμε το πανό που έγραφε ‘Εξω οι Νεοναζί -καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες’ δίνοντας το στίγμα μας και παράλληλα ανοίγαμε τη συζήτηση ότι έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την πολεμοκαπηλία. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και ήταν ενδεικτικό της δουλειάς που έχει γίνει την τελευταία περίοδο στη γειτονιά. Μαζί μας ήταν και μαθητές που είχαν κατέβει στις 17 Μάρτη οι οποίοι πήραν αυτοκόλλητα και αντιφασιστικό υλικό για να μοιράσουν στα σχολεία τους. Παράλληλα καλούσαμε και στο Μαρξισμό 2018 και ανοίγαμε τη συζήτηση για το Μάη του ‘68”.  

Σύνθημα

Την ίδια ώρα εξόρμηση έγινε και στην παρέλαση στο Μαρούσι. “Σταματούσαμε τον κόσμο με σύνθημα Αιγαίο της ειρήνης και της Αλληλεγγύης την ώρα που ο Παττούλης εβγαζε τον εθνικιστικό του λόγο”, μας είπε η Δήμητρα. “Αρκετοί σταμάτησαν στο τραπεζάκι με τα υλικά και τα βιβλία μας και κάποιοι πήραν την Εργατική Αλληλεγγύη”. 

Εξόρμηση έγινε και στην παρέλαση του Περιστερίου.“Στήσαμε το τραπεζάκι με τα υλικά της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ και βγήκαμε με την Εργατική Αλληλεγγύη στο χέρι καλώντας τον κόσμο να συνεχίσουμε τις μάχες ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό, τον πόλεμο και τις απολύσεις”, μας είπε ο Παντελής. “7 άτομα πήραν την εφημερίδα και κάποιοι άφησαν το τηλέφωνό τους για να οργανώσουμε μαζί τις επόμενες μάχες. Στην εξόρμηση ήρθε και μία εκπαιδευτικός που μας είχε γνωρίσει στο συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη και δήλωσε συμμετοχή στο Μαρξισμό 2018”. 

Την 25η Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Ιλίου στήσαμε τραπεζάκι με τα υλικά της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ με σημαίες και αφίσες κάνοντας παρέμβαση στην παρέλαση”, μας είπε η Ιωάννα. “Μιλήσαμε με πολύ κόσμο που μας εξέφραζε την αγωνία του για το κλίμα έντασης και ανταγωνισμών που στήνεται στο Αιγαίο αλλά και την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίσαμε κόσμο που άφησε το τηλέφωνό του στο κείμενο υπογραφών”. 

Παρέμβαση στην παρέλαση έγινε και στον Πειραιά. “Εξόρμηση της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοραή, όπου ανοίξαμε συζήτηση για το πώς μπορούμε να παλέψουμε τον εθνικισμό και το ρατσισμό, να σταματήσουμε τους πνιγμούς των προσφύγων και τους ελληνοτουρκικούς ανταγωνισμούς. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική. Μοιράσαμε υλικό της ΚΕΕΡΦΑ και 5 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης”, μας είπε ο Μιχάλης. 

“Εργάτες ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο”, ήταν το σύνθημα με το οποίο απευθυνθήκαμε στον κόσμο που παρακολουθούσε την παρέλαση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο”, μας είπε ο Λεωνίδας. “Δύο μαθήτριες που μας ήξεραν από εξόρμηση που είχε γίνει στο σχολείο τους για τις 17 Μάρτη μας έδωσαν το τηλέφωνό τους καθώς και μία εργαζόμενη”.