Εργατικό κίνημα
Εκλογές στο ΣΕΗ

Σε εκλογές προχωράει στις 2 Απρίλη το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Το ιστορικό Σωματείο, ένα από τα παλαιότερα σωματεία στην χώρα που κλείνει φέτος πάνω από 100 χρόνια ζωής, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κινείται ξανά με την εγγραφή νέων μελών και την αναζωπύρωση των διαδικασιών.

Βασικό ρόλο σε αυτή την πορεία έπαιξε τα τελευταία χρόνια η παρουσία της Ανατρεπτικής Συσπείρωσης Ηθοποιών (ΑΣΗ) που καταφέρνοντας να εκλέξει στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις ένα μέλος στο ΔΣ του Σωματείου έχει ανεβάσει τον πήχη της ανατρεπτικής συνδικαλιστικής δράσης.

“Είναι η τρίτη φορά που κατεβαίνουνε σε εκλογές και στα 4 χρόνια που βρισκόμαστε στο ΔΣ του Σωματείου έχουν γίνει σοβαρές παρεμβάσεις και συνδικαλιστική δουλειά.

Παρά τις μικρές μας δυνάμεις ανοίξαμε συνδικαλιστικές και πολιτικές μάχες που άφησαν παρακαταθήκες και άνοιξαν την συζήτηση μέσα στο Σωματείο.

Βρεθήκαμε σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις με τα μαχόμενα κομμάτια των υπόλοιπων εργαζόμενων. Ενισχύσαμε τον συνδικαλισμό στον κλάδο, την προοπτική των μαχητικών ασυμβίβαστων αγώνων. Συγκρουστήκαμε με την βαρβαρότητα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και αφεντικών και με τις λογικές τις περιχαράκωσης που δεν βλέπουν την δυνατότητα ανατροπής παρά μόνο στο μακρινό μέλλον. Επιμείναμε πάρα πολύ και στις πολιτικές μάχες ενάντια στο ρατσισμό, στους φασίστες, στον πόλεμο.

Παλεύουμε να δυναμώσει η φωνή της Ανατρεπτικής Συσπείρωσης Ηθοποιών και συνολικά της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες  επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων”, αναφέρει στην ΕΑ ο Αλέξης Μαρτζούκος εκλεγμένος στο ΔΣ του ΣΕΗ με την ΑΣΗ καλώντας όλους τους συναδέλφους του να πάρουν μέρος στις εκλογές και να στηρίξουν την ΑΣΗ.