Εργατικό κίνημα
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων

Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενάντια στις περικοπές, μέχρι τη Δευτέρα 18/6. Την Παρασκευή 15/6 πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία με πολύ μεγάλη συμμετοχή, ενώ είχαν προηγηθεί καθημερινές στάσεις εργασίας και συνελεύσεις. 

“Σε όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, όλο και μεγαλύτερος αριθμός από τη βάση των συναδέλφων έπαιζε πιο ενεργό ρόλο, με οργισμένες τοποθετήσεις στις συνελεύσεις και προτάσεις για το πώς θα συνεχίσουμε. Όλοι καταλάβαιναν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, ότι οι στάσεις εργασίας είναι πολύ λίγες για να κερδίσουμε και γι’ αυτό και η πρόταση στην οποία είχαμε καταλήξει ήταν ότι πάμε για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες” μεταφέρει στην Εργατική Αλληλεγγύη η Τιάνα Ανδρέου από τη Μαχητική Πρωτοβουλία Εργαζομένων Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

“Η ανυποχώρητη στάση μας έφερε μία πρώτη ρωγμή στην αδιαλλαξία του Υπουργείου γι’ αυτό κλήθηκε το Δ.Σ. του συλλόγου σε μία πρώτη συνάντηση, χωρίς όμως κάποια απτή απόδειξη ότι θα υλοποιηθούν τα αιτήματά μας, αλλά ότι θα ξεκινήσει από 1η Ιουλίου μία περίοδος διαπραγματεύσεων. Ο μόνος λόγος που έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον είναι γιατί δεν υποχωρήσαμε όταν φάγαμε «πόρτα» στην πρώτη 48ωρη”. 

Ωστόσο τη Δευτέρα 18/6, μετά από πρόταση του Δ.Σ αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων με τη λογική ότι πρέπει να δωθεί ένα περιθώριο για διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο.

“Όλοι συμφωνήσαμε ότι αν το Υπουργείο δέχτηκε να πάει σε διαπραγμάτευση, αυτό επιτεύχθηκε με τις κινητοποιήσεις μας. Όμως πιστεύω ότι αυτός είναι λόγος για να συνεχίσουμε και όχι να αναστείλουμε και αυτή την πρόταση έκανα και στη Γ.Σ” μας λέει η Τ.Ανδρέου και συμπληρώνει: “Παρόλα αυτά η απεργία μας αφήνει μία τεράστια παρακαταθήκη για τη συνέχεια και κανένας μας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω. Δεν θα περιμένουμε απλά τις εξελίξεις, θα πιέσουμε για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.