Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Δίκη Λουκμάν: Ισόβια ξανά

14/6, Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τη δίκη των δολοφόνων του Σ. Λουκμάν

Νομιμοποιήθηκε τελικά την Τρίτη 19/6, δεύτερη μέρα της δικαστικής διαδικασίας, και παρά τις αντιρρήσεις της υπεράσπισης, η πολιτική αγωγή στη δίκη σε δεύτερο βαθμό των ναζί δολοφόνων Στεργιόπουλου και Λιακόπουλου. Πρόκειται για τους δύο χρυσαυγίτες που τα ξημερώματα της 17ης Γενάρη 2013 δολοφόνησαν στα Πετράλωνα με 7 μαχαιριές τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν που πήγαινε με το ποδήλατό του να πιάσει δουλειά στη Λαϊκή των Πετραλώνων. 

Το δικαστήριο εκφώνησε τους μάρτυρες και διέκοψε για την Τρίτη 26 Ιούνη προκειμένου να επιχειρηθεί η αυτοπρόσωπη εμφάνιση των γειτόνων που ήταν αυτήκοοι μάρτυρες. 

Η επίσημη έναρξη της έφεσης έγινε την Πέμπτη 14/6 με την απουσία των συνηγόρων υπεράσπισης. Και τις δύο πρώτες μέρες της δίκης (14/6 και 19/6) υπήρξε κινητοποίηση έξω από το Εφετείο (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας). Στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις πήραν μέρος η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα, η ΟΡΜΑ αλλά και με κοινό πανό το Στέκι Αντίπνοια, η Πρωτοβουλία Αναρχικών Κομμουνιστών, η Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, κ.α. Νέα κινητοποίηση έχει καλεστεί ξανά για την ερχόμενη Τρίτη 26/4 που συνεχίζεται η δίκη, πάλι έξω από το Εφετείο στις 8.30 πμ.

Να θυμίσουμε πως πρωτόδικα οι δυο ναζί καταδικάστηκαν ισόβια σε μια εμβληματική δίκη που για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε το ρατσιστικό κίνητρο. Οι δυο δολοφόνοι δικάζονται και στη μεγάλη δίκη της ΧΑ για ένταξη στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση αφού στο σπίτι του ενός βρέθηκαν δεκάδες προκυρήξεις, τρικάκια, αυτοκόλητα και άλλα υλικά της ναζιστικής συμμορίας.

"Αυτή η δίκη έχει τεράστια σημασία και δεν πρέπει να αφήσουμε να πέσουν στα μαλακά οι ρατσιστές δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν", τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου μιλώντας στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τη δίκη και τονίζοντας πως χρειάζεται και στις επόμενες μέρες της δίκης (ξεκινώντας από την Τρίτη 19/6 στις 8.30πμ το πρωί) να υπάρξουν μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις έξω από το δικαστήριο.

"Οχι ρατσισμό, όχι φασισμό, Ισόβια στους δολοφόνους του Σαχζάτ", τόνισε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας εξηγώντας την σημασία της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στο πλευρό της οικογένειας του Λουκμάν, της Πακιστανικής Κοινότητας και του αντιρατσιστικού κινήματος που παλεύει να κλείσει όχι μόνο τους δολοφόνους του Λουκμάν, αλλά και ολόκληρη τη ναζιστική συμμορία της ΧΑ βαθιά στη φυλακή.