Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Το Mακεδονικό: Φασιστική πρόκληση της Χρυσής Αυγής…

Στη συνεδρίαση της Βουλής για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία το περασμένο Σάββατο, ο ναζί βουλευτής της Χ.Α Μπαρμπαρούσης κάλεσε για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία από το Βήμα της Βουλής, τον στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα. «Επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δε νομοθετεί προς το συμφέρον τους έθνους αλλά για το προσωπικό της συμφέρον, καλώ τη στρατιωτική ηγεσία να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποφευχθεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες» είπε.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι, πέρα από δική του, αυτή η τοποθέτηση είναι η τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής. 

Ο Μπαρμπαρούσης δεν μίλησε «αυθόρμητα», αλλά διάβασε την ομιλία του που ήταν γραμμένη – και ως γνωστόν οι ομιλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής γράφονται από τους επιστημονικούς της συνεργάτες όπως έχει καταθέσει ο πρώην επιστημονικός συνεργάτης της ΧΑ Ηλίας Σταύρου στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές της Χ.Α χειροκρότησαν τον Μπαρμπαρούση και κανείς τους δεν σηκώθηκε να τον εγκαλέσει ή να αμφισβητήσει ότι αυτά που έλεγε αφορούν την Χ.Α. Οι χρυσαυγίτες βουλευτές αποβλήθηκαν από την αίθουσα χωρίς να διαμαρτυρηθούν. 

Ακολούθως στην άμαζη και κατά φαντασία «λαοσύναξη» στο Σύνταγμα ο Κασιδιάρης, μιλώντας στην κάμερα, δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση Μπαρμπαρούση: «… Έτσι θα έπρεπε να γίνει αν υπήρχε στρατός και σώματα ασφαλείας στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας αυτό που άλλωστε έχει υποστηρίξει ο ίδιος ξανά το 2015 σε συνέντευξη στον ομογάλακτό του Στέφανο Χίο: «Αλίμονο στην Ελλάδα αν δεν είμαστε κυβέρνηση στα επόμενα τρία χρόνια αλλά δεν έχω άλλη πρόταση. Αν κάποιος άλλος έχει πρόταση, διοικεί κανένα σώμα στρατού και θέλει τίποτε ειδικούς κομάντος για να φέρουν ένα στρατιωτικό καθεστώς και το κάνει, εγώ θα πω εντάξει, το έκανε για την πατρίδα, δεν θα το καταδικάσω».

Λίγες ώρες μετά ο Μιχαλολιάκος έσπευσε για ακόμη μια φορά να «αδειάσει», μαζί με την Κ.Ο της Χ.Α που προηγουμένως τον χειροκροτούσε, τον Μπαρμπαρούση διαγράφοντάς τον (μόνο) από την κοινοβουλευτική ομάδα (και όχι από την Χ.Α). Μετά ο Μπαρμπαρούσης, έκανε δήλωση μετάνοιας, ότι μίλησε «αυθόρμητα». Τρομαγμένα, τιποτένια ανθρωπάρια που νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τους πάντες, έτοιμα να γλείψουν κατουρημένες ποδιές όταν πιάνονται στα πράσα. Ξεκινώντας από τον «φυρερίσκο» τους – γιατί ο Μπαρμπαρούσης είπε στη Βουλή αυτά που επανειλημμένα έχει υποστηρίξει και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος. Ενδεικτικά από τα αναγνωστέα της δίκης της Χ.Α και το υλικό που βρέθηκε στο σκληρό του δίσκο ο Μιχαλολιάκος έχει δηλώσει: 

«Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε αν το θέλει ο θεός. […] [όταν ορκίζονταν στο Σύνταγμα] εγώ μούγκα! Δεν την είπα αυτή τη φράση γιατί δεν την πιστεύω»-«Υπάρχουν οι λεγόμενοι τακτικοί και οι στρατηγικοί στόχοι. […] Ο στρατηγικός, ο απώτερος στόχος είναι να πάρουμε την εξουσία. Δεν υπάρχει άλλος. Κι όταν πάρουμε την εξουσία σημαίνει να καταργήσουμε τη δημοκρατία»-«Ένα κόμμα με γερές δομές, στρατιωτικές. Ναι, δε μας φοβίζει ο όρος στρατιωτικές. Γιατί να μας φοβίζει; Ο στρατός είναι η ελπίδα του έθνους».

Είναι σκάνδαλο για τη δικαιοσύνη ότι η εισαγγελία άσκησε δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας ΜΟΝΟ στον Μπαρμπαρούση και όχι σε όλη την Κ.Ο της Χ.Α και βέβαια τον ίδιο τον αρχηγό της. Και μάλιστα ενώ διανύουμε τον τέταρτο χρόνο της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α στην οποία μέρα τη μέρα επιβεβαιώνεται όλη η εγκληματική της δράση από τις δολοφονίες μέχρι το ναζιστικό της χαρακτήρα. 

Είναι σκάνδαλο για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και την αστυνομία του, ο Μπαρμπαρούσης αφού έχει καλέσει το στρατό σε πραξικόπημα να περνάει ελεύθερος από τη φρουρά της Βουλής, στη συνέχεια να κοντεύει να πατήσει τους αστυνομικούς στο Ρίο Αντίριο και εντέλει να τους διαφεύγει από την καταδίωξη τρέχοντας με 210 χιλιόμετρα την ώρα πάνω στη βουλευτική του Volvo.

Και είναι τέλος σκάνδαλο για την ίδια την κυβέρνηση, η μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Άμυνας Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού, Φώτη Κουβέλη να γίνεται μόνο κατά του Μπαρμπαρούση. Πιστεύουν άραγε οι εισαγγελείς και υπουργοί της κυβέρνησης τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου; 

Έχει «αμφιβολίες» ο υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής όταν απαντάει (σε ερώτηση αν η Χρυσή Αυγή μετά την διαγραφή Μπαρμπαρούση έχει ποινικές ευθύνες) ότι «η ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών θα εξεταστεί στα πλαίσια της ανάκρισης που θα διενεργηθεί»; 

Πώς μπορεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί πολιτικά τις απειλές για πραξικόπημα εκ μέρους της Χρυσής Αυγής και την ίδια στιγμή να μην ζητάει ανοιχτά και ξάστερα να πάνε οι, ήδη κατηγορούμενοι, επίδοξοι πραξικοπηματίες στον Κορυδαλλό;


…Με τις πλάτες της ΝΔ

Είναι κοροϊδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (και από κοντά η Φώφη Γεννηματά, ο Λεβέντης κ.α) να βγάζουν εθνικιστικές κραυγές καταγγέλλοντας λίγο-πολύ για μειοδοσίες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί έρχεται σήμερα να υλοποιήσει την «εθνική πολιτική» που χάραξαν για το Μακεδονικό, ο Καραμανλής, η Μπακογιάννη, ο ΓΑΠ και οι Σαμαροβενιζέλοι. 

Είναι τόσο εξόφθαλμη αυτή η κοροϊδία ώστε ακόμη και οι κονδυλοφόροι τους στα συνήθη ΜΜΕ αδυνατούν να τη στηρίξουν – πόσο μάλλον οι εργαζόμενοι και οι πλατειές μάζες. Απόδειξη αυτού, είναι ότι το καιροσκοπικό (από την ταξική σκοπιά των συμφερόντων της ίδιας της ελληνικής αστικής τάξης) πολιτικό σχέδιο της ΝΔ για μια «πρόταση μομφής» που θα δημιουργούσε εσωτερική κρίση στην κυβέρνηση πήγε άπατο. Ενώ έξω από τη Βουλή και στις Πρέσπες, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια δεν μπόρεσαν να κινητοποιήσουν στο δρόμο, ούτε λίγες χιλιάδες ούτε καν τη στενή βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας (για ακόμη μια φορά μετά την ρατσιστική εκστρατεία του Ξένιου Δία επί Σαμαρά) το μόνο που πέτυχαν ήταν να δώσουν χώρο στους ναζί της Χρυσής Αυγής. 

Στα εθνικιστικά συλλαλητήρια που κάλεσε η ΝΔ, δίπλα στους χρυσαυγίτες βουλευτές, πρωτοστάτησε τελικά όλο το ακροδεξιό και χρυσαυγίτικο κατακάθι – όπως αποδεικνύουν εύγλωττα τα πλακάτ «Τσίπρα παραιτήσου, μόνο οι πούστηδες σε στηρίζουν», «ο Σκοπιανός είναι Μακεδόνας μόνο αν η μάνα του γαμήθηκε με Έλληνα» και τα συνθήματα «ο λαός απαιτεί ο στρατός μες τη Βουλή», «Τσίπρα προδότη, καταδότη». 

Μέσα στην ίδια τη Βουλή οι εθνικιστικές κορώνες των βουλευτών της ΝΔ ήρθαν να κλέψουν την «παράσταση» πατριδοκαπηλίας από τους βουλευτές της Χ.Α. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η βουλευτής της ΝΔ Αντωνίου που αναφέρθηκε στους «πολιτικούς προγόνους του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσαν για την αυτοδιάθεση του Μακεδονικού έθνους και την δημιουργία Μακεδονικού κράτους» καταλήγοντας «Συγχαρητήρια κ. Τσίπρα, φαίνεται ότι θέλετε να είστε αυτός που θα τελειώσει τη δουλειά».

Μόνο που δεν ζήτησε να πάει ο Τσίπρας στο εκτελεστικό απόσπασμα για εσχάτη προδοσία, όπως πήγαιναν στον εμφύλιο οι κομμουνιστές που υπερασπίζονταν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, η βουλευτής της ΝΔ. Αλλά το ζήτησε η Χρυσή Αυγή -μέσω Μπαρμπαρούση- που σε μια προσπάθεια να υπερκεράσει από τα δεξιά το εθνικιστικό ντελίριο της κατά τα άλλα φιλελεύθερης ΝΔ, έφθασε να καλέσει τον στρατό σε πραξικόπημα. 

«Όλος ο ακροδεξιός και φασιστικός συρφετός, με την κάλυψη της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι τυλιγμένος με την ελληνική σημαία και κραυγάζοντας για τη Μακεδονία» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα με τίτλο «όχι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια» και μοιράστηκε στις γειτονιές την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου 15 και 16 Αυγούστου. 

«Οι Σαμαροβενιζέλοι που λεηλάτησαν τους μισθούς και τις συντάξεις μας για χάρη των τραπεζιτών, ντόπιων και διεθνών, τώρα παριστάνουν τους εξεγερμένους για το “όνομα της Μακεδονίας”. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να τους βουλώσει το στόμα γιατί συνεχίζει και εφαρμόζει τη δική τους πολιτική και με τα Μνημόνια και με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ που προσπαθεί να κάνει τη γειτονική χώρα ελληνικό “δορυφόρο” με τις πλάτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.  Μόνο το εργατικό κίνημα και η Αριστερά μπορούν να δώσουν απάντηση και γνήσια εναλλακτική λύση σε αυτές τις προκλήσεις… 

Γι' αυτό, η θέση όλης της Αριστεράς πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Δική μας υπόθεση είναι να πούμε: Όχι στην πατριδοκαπηλεία, να απομονώσουμε τα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Να αποκηρύξουμε τους εκβιασμούς για αλλαγή ονόματος και συντάγματος των γειτόνων. Αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με το όνομα και το Σύνταγμα που έχουν επιλέξει. Οι εργάτες των Βαλκανίων είναι ταξικά αδέρφια μας και έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν.

Είναι συμφέρον των εργατών να συνδέσουμε την αντίσταση στα Μνημόνια με την αντίσταση στις γεωστρατηγικές φιλοδοξίες των καπιταλιστών. Η ΕΕ λεηλάτησε τις συντάξεις μας εδώ, το ίδιο θα κάνει και στα Σκόπια. Το ΝΑΤΟ σήμανε χούντες και πολέμους, οι εργάτες και στις δυο μεριές των συνόρων δώσαμε και δίνουμε κοινές μάχες ενάντια σε όλα αυτά...».