Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Μενίδι: Να συλληφθούν οι δράστες

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η νέα δολοφονική επίθεση στον Πακιστανό εργάτη Σεχζάτ Αχμέντ στο Μενίδι από τάγμα εφόδου φασιστών που βγήκε παγανιά τα χαράματα της Παρασκευής 15 Ιούνη. Πλέον το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα από τα Σεπόλια και το Περιστέρι, μέχρι τους Αγ. Ανάργυρους και το Μενίδι βρίσκεται επί ποδός αφού οι επιθέσεις σε μετανάστες στα δυτικά της Αθήνας έχουν πυκνώσει πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. 

Την Τρίτη 19/6, την ώρα που η ΕΑ πήγαινε στο τυπογραφείο, στην πλατεία Μπουρναζίου ξεκίναγε η μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση που έχουν καλέσει η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα, φορείς και συλλογικότητες της περιοχής ενώ θα ακολουθούσε πορεία στα Σεπόλια.

Συμμορία

Η νέα φασιστική επίθεση στις 15/6 στο Μενίδι οργανώθηκε από ομάδα φασιστών που δρουν συστηματικά στην περιοχή. Άλλωστε η ναζιστική συμμορία της ΧΑ διατηρεί στην περιοχή ένα από τα λιγοστά γραφεία που έχουν μείνει ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ “ο Σεχζάτ Αχμέντ τραυματίστηκε στο πρόσωπο όταν βρέθηκε μπροστά σε οργανωμένη επίθεση των φασιστών που δρουν συστηματικά στο Μενίδι. Χτυπήθηκε άγρια από φασίστα που βγήκε από αυτοκίνητο τύπου Smart και ο οποίος κρατούσε στο χέρι του μαχαίρι. Οι φασίστες έφυγαν όταν άρχισε να μαζεύεται κόσμος στο σημείο.

Δεν είναι η μοναδική επίθεση των φασιστών. Έχουν σημειωθεί και άλλες επιθέσεις όπου τα θύματα αναφέρουν την παρουσία του μαύρου Smart. Ο αριθμός του αυτοκινήτου είναι γνωστός και έχει κατατεθεί στην αστυνομία, ενώ έχει αναγνωριστεί και προσαχθεί στη ΓΑΔΑ τουλάχιστον ο ένας εκ των δραστών. Ο Σεχζάτ Αχμέντ κατέθεσε ήδη καταγγελία-μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας στη ΓΑΔΑ.

Η επίθεση στον Σεχζάτ Αχμέντ δεν είναι η μοναδική. Τις τελευταίες μέρες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού ομάδα φασιστών την είχε στήσει κοντά στο χώρο θρησκευτικής λατρείας των μεταναστών και επιτίθονταν διαρκώς. Σε μία από αυτές τις επιθέσεις είχαν αποκλείσει τους μετανάστες μέσα στο χώρο.

Στο Μενίδι λειτουργούν γραφεία της Χρυσής Αυγής ως ορμητήριο επιθέσεων. Πέρυσι υπήρξαν ξανά αρκετές επιθέσεις. Απαιτούμε να συλληφθούν αμέσως οι χρυσαυγίτες που οργανώνουν τις ρατσιστικές επιθέσεις. Να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους ώστε να τους αναγνωρίσουν και άλλα θύματα ρατσιστικών επιθέσεων. Να κλείσουν εδώ και τώρα τα γραφεία ορμητήρια των νεοναζί στο Μενίδι”, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.