Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Σύσκεψη καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, 27 Ιουνίου 7μμ, στο Ρομάντσο

Διευρυμένη σύσκεψη με βασικό σκοπό την οργάνωση αντιφασιστικής διαδήλωσης και συναυλίας στις 15 Σεπτέμβρη στο κέντρο της Αθήνας -5 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα- διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ την Τετάρτη 27 Ιούνη στις 7μμ στο ΡΟΜΑΝΤΖΟ (Αναξαγόρα 3). 

Στη σύσκεψη μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ καλούν η “Πρωτοβουλία για το Κλείσιμο των Γραφείων των Νεοναζί”, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας “Η Ενότητα” και η Πρωτοβουλία Ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών. 

Το Σεπτέμβρη που μας έρχεται η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στην τελική ευθεία καθώς πλησιάζει η ώρα των απολογιών των υπόδικων ναζί και συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, µπαίνει στο τελικό στάδιο για την κατάληξη της. Είναι ώρα να διατρανώσουµε την θέληση της µεγάλης πλειοψηφίας των εργαζόµενων και της νεολαίας ότι οι νεοναζί δολοφόνοι έχουν θέση µόνο στη φυλακή και µάλιστα ισόβια» τονίζεται στο κάλεσμα για τη σύσκεψη στις 27/6 που εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ.

Mαζική κινητοποίηση

«Το δικαστήριο έχει πλέον στα χέρια του όλο το υλικό για µια παραδειγµατική καταδίκη, έχει τις καταθέσεις µαρτύρων, τα έγγραφα, τα βίντεο, τα SMS από τα κινητά, ατράνταχτα στοιχεία ότι ο αρχηγός και η ηγεσία του ναζιστικού µορφώµατος εκπαίδευαν και καθοδηγούσαν τη δολοφονική δράση των ταγµάτων εφόδου. 

Μία µαζική κινητοποίηση χιλιάδων στους δρόµους θα στείλει το πιο ηχηρό µήνυµα ότι είναι αδιανόητο να πέσουν στα µαλακά οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκµάν, οι τραµπούκοι νεοναζί που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, οι µαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής που εισέβαλαν σε χώρους και στέκια χτυπώντας αγωνιστές των κινηµάτων και συλλογικοτήτων στις γειτονιές. Η ασυλία και η συγκάλυψη της δολοφονικής δράσης των ταγµάτων εφόδου από το κράτος πρέπει να πάρει οριστικό τέλος. Τα γραφεία-ορµητήρια που χρησιµοποίησαν χρειάζεται να βάλουν λουκέτο».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ειδικά αυτή την περίοδο που το όργιο των φασιστικών προκλήσεων της Χρυσής Αυγής μέσα και έξω από τη Βουλή, με το κάλεσμα Μπαρμπαρούση για στρατιωτικό πραξικόπημα, δείχνουν ότι η φασιστική απειλή είναι υπαρκτή. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να σπάσουν την αποµόνωση που τους επέβαλε η συνεχιζόµενη δίκη µε νέες επιθέσεις κατά µεταναστών στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, αλλά και στη Φαβέλα στον Πειραιά. Στο στόχαστρο βρέθηκαν και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως η Ε.Τοµπατζόγλου και Ε.Κουνιάκη. Αντιφασίστες, µέλη της ΚΕΕΡΦΑ, δέχτηκαν επιθέσεις στις 25 Μάρτη στις παρελάσεις. 

Το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να σηκώσει το γάντι των προκλήσεων και να ενισχύσει τη δράση του τώρα. Η μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση στο Περιστέρι και τα Σεπόλια την Τρίτη 19/6, την ώρα που η ΕΑ πήγαινε στο τυπογραφείο, είναι μια πρώτη απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις και προκλήσεις των τελευταίων μηνών στην περιοχή. 

Η ακροδεξιά στην Ιταλική κυβέρνηση κραυγάζει υστερικά κατά των προσφύγων για να µην πιάνουν τα καράβια των κατατρεγµένων στα λιµάνια. Και στην Ελλάδα, οι συνθήκες εγκλεισμού στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι τραγικές. Μόλις χτες Δευτέρα 19/6 ένα 4χρονο κοριτσάκι από το Ιράκ πνίγηκε μετά από πτώση σε ανοιχτό βόθρο δίπλα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Θήβας.

Ασπίδα

Το αντιφασιστικό κίνημα όμως στέκεται ασπίδα στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών και λειτουργεί σαν εμπόδιο μπροστά στο δυνάμωμα της ακροδεξιάς και των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ. Στα νησιά όπου οι πρόσφυγες έχουν αποκλειστεί µε την συµφωνία του αίσχους ΕΕ-Τουρκίας και µε το νέο νόµο της κυβέρνησης για το άσυλο, στις γειτονιές όπου οι ναζί έχουν ακόµη γραφεία, στα σχολεία όπου έρχονται τα προσφυγόπουλα, οι ρατσιστικές επιθέσεις βρίσκουν µπροστά τους συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, κοινότητες µεταναστών, ανθρώπους των γραµµάτων και των τεχνών. 

Αυτές οι μάχες είναι ώρα να κλιμακωθούν σε μια μεγάλη κεντρική κινητοποίηση και διαδήλωση στην Αθήνα, με συναυλία στο Σύνταγμα στις 15 Σεπτέμβρη. Είναι ώρα τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι δηµοτικές κινήσεις, οι άνθρωποι των γραµµάτων και των τεχνών, οι κοινότητες των µεταναστών, οι Ροµά, κινήσεις αναπήρων, κινήσεις γυναικών και LGTBQi+, όλοι και όλες µαζί να οργανώσουµε την κλιµάκωση της δράσης µε σταθµό τις 15 Σεπτέµβρη. Όλοι µαζί θα συνεχίσουµε και στις 18 Σεπτέµβρη τις κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι, στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα. Και στις 13 Οκτώβρη προχωράµε σε Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στην Αθήνα. Με μια μεγάλη σύσκεψη την Τετάρτη 27 Ιούνη στις 7μμ στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ θα αρχίσει μια σειρά εκδηλώσεις τον Ιούλη στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα.