Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής

Τετάρτη (18/5) και Πέμπτη (19/5) πραγματοποιήσαμε 48ωρη απεργία και ήρθαμε στο Υπουργείο Παιδείας. Κάναμε ντου 150 άτομα και μπήκαμε μέσα ζητώντας συνάντηση με την υφυπουργό Χριστοφιλοπούλου και κάνοντας κατάληψη στο γραφείο της. Την Παρασκευή ο ίδιος κόσμος επανέλαβε παρόμοια κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Είχαμε μια πολύ άσχημη αντιμετώπιση καταστολής από τα ΜΑΤ και τελικά δεν ήθελε να μας δεχτεί κανείς.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι πως η ειδική εκπαίδευση δεν είναι παιχνίδι. Δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική δουλειά χωρίς μόνιμο, σταθερό προσωπικό.

Μπροστά μας ανοίγει αυτή τη στιγμή μια τεράστια μάχη και έχουμε αποφασίσει να την δώσουμε μέχρι τέλος και με όλους τους τρόπους. Θα καταγγείλουμε τα ΕΣΠΑ και θα κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα σε κάθε προσπάθεια να παρέμβουν στο σύστημα εισαγωγής μας στα ειδικά σχολεία για να βάλουμε σειρά στον πίνακά μας σχετικά με την προϋπηρεσία και το πτυχίο μας. Και το κυριότερο, έχουμε αποφασίσει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις με απεργίες και κατεβάσματα στην Αθήνα που θα ανακοινώσουμε μέσα στις επόμενες μέρες.

Τζεμαλί Μηλιαζήμ, δάσκαλος Ειδικής Αγωγής