Όχι στις διώξεις εκπαιδευτικών

Ένα κομμάτι της ανακοίνωσης-καταγγελίας: «Η σύνδεση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας με το μάθημα από τους καθηγητές θεωρείται παράπτωμα, όταν όμως γίνεται από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το ίδιο το υπουργείο είναι θεμιτό, όπως στα θέματα της Ν. Γλώσσας των Πανελλαδικών εξετάσεων... 

Την επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και της διαδήλωσης τη ζήσαμε κυριολεκτικά στο πετσί μας φέτος, με το όργιο καταστολής και το Δεκέμβρη και το Μάη, τις αναίτιες προσαγωγές συναδέλφων μας, την υιοθέτηση,  από το υπουργείο, της συκοφαντικής εκστρατείας των φασιστών κατά του συναδέλφου Π. Αντωνόπουλου, τις ΕΔΕ που στήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μετά από συμμετοχή τους σε απεργία την ΕΔΕ εναντίον όλου του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, επειδή κατήγγειλαν την ιδιωτικοποίηση της μισθοδοσίας κ.α.

Αποκαλύπτεται πως η περιβόητη αξιοκρατία που επιδιώκει η υπουργός να φέρει στην εκπαίδευση με την αξιολόγηση είναι ένα ακόμα ψέμα. Ουσιαστικά ζητά πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων όπως στην εποχή του επιθεωρητή. Μόνο που τώρα απαιτούν την κατάργηση των αρμοδιοτήτων του συλλόγου διδασκόντων και την υποταγή στο σχολείο της αγοράς,  καθώς και στις επιλογές των μνημονίων της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ελληνικού κεφαλαίου… Η τρομοκρατία ΔΕΝ θα περάσει. Κάθε πολιτική δίωξη σε συναδέλφους, είναι δίωξη σε όλους μας!».