“Σχέδιο Δράσης για το Κέντρο της Αθήνας” - Ρατσιστικά πογκρόμ για τους μετανάστες...

Το σχέδιο, που συναποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθήνας Καμίνη και του περιφερειάρχη Σγουρού έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται με συντονιστή – ποιον άλλο – τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πάγκαλο. Την άλλη όψη του νομίσματος του ρατσισμού, αφορούν τα μέτρα που προβλέπει το «σχέδιο» για την «αξιοποίηση» του κέντρου της Αθήνας, ένα νέο φαγοπότι για τους κερδοσκόπους.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του «κυβερνητικού σχεδιασμού» αφορά το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ και θα μπορούσε να συνοψιστεί στη φράση: «Μια ‘σκούπα’ την ημέρα, το μνημόνιο κάνει πέρα». Στο κέντρο της επίθεσης είναι οι μετανάστες.

• Το σχέδιο δράσης προβλέπει «περιπολίες της Δ/νσης Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης καθημερινά για ενέργεια ελέγχων-προσαγωγών αλλοδαπών προς καταγραφή, εξακρίβωση/ταυτοποίηση» και μας ενημερώνει με έπαρση ότι: «Ήδη σήμερα ελέγχονται και οδηγούνται στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής 200 άτομα ημερησίως».

To κυνήγι των μεταναστών εκσυγχρονίζεται και συστηματοποιείται. Το μόνο που απομένει πλέον στον υπουργό Παπουτσή και τους «τεχνοκράτες» του είναι να θεσπίσουν και κατώτερο πλαφόν, πόσες εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές θα μεταφέρουν καθημερινά από τις κλούβες στα κρατητήρια με μόνο τους «έγκλημα» ότι δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.  

• «Καθημερινή διάθεση κατά περιοχές ομάδων των (3-4) αστυνομικών για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ηθών, λαθρεμπορίας, πνευματικής ιδιοκτησίας». Εδώ στο στόχαστρο ξανά μπαίνουν οι μικροπωλητές - μετανάστες από την Αφρική, την Ασία και τα Βαλκάνια, τσιγγάνοι, «ομογενείς» από την πρώην ΕΣΣΔ, οι φτωχοί άνθρωποι του μεροκάματου.   

• «Μία φορά την εβδομάδα ειδική επιχείρηση για εφαρμογή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κυρίως σε περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη παρουσία μικροδιακινητών - χρηστών…» Εδώ, ο στόχος συγκεκριμενοποιείται για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις: «Χρήστες και μικρο-διακινητές». Οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών μπορούν να κοιμούνται ήσυχα. Το ίδιο και τυχόν εμπλεκόμενοι «συνάδελφοι».

• «Μία φορά την εβδομάδα επιχείρηση για τα εκδιδόμενα πρόσωπα». Πρόκειται για τη μέρα της εβδομάδας που τα «όργανα» της ΕΛΑΣ μπορούν να «απελευθερώσουν» την καταπιεσμένη τους λίμπιντο πάνω στις εκδιδόμενες γυναίκες, με βιντεάκια και ακόμα χειρότερα, που κυκλοφορούν αναμεταξύ τους στα κινητά και το διαδίκτυο. 

Το να είσαι μαύρη, γυναίκα, μετανάστρια και πόρνη δεν αποτελεί τον καλύτερο συνδυασμό πουθενά στον «πολιτισμένο» κόσμο - πόσο μάλλον στην Αθήνα του κ Παπουτσή και του Καμίνη - το ίδιο αν είσαι εκδιδόμενη τρανσέξουαλ. Αλλά τις άλλες έξι μέρες μην ανησυχείς. Τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας θα είναι απασχολημένα καταναλώνοντας τα λεφτά που σου τσέπωσαν. 

• «Συγκρότηση συνεργείων, 2 φορές την εβδομάδα, στα οποία συμμετέχουν Αστυνομικοί, υπάλληλοι της Νομαρχίας, του Δήμου Αθηναίων και Εισαγγελικού Λειτουργού για την πραγματοποίηση αυτοψιών-ελέγχων και απολυμάνσεων σε εγκαταλειμμένα-παλαιά κτίρια όπου διαμένουν κυρίως αλλοδαποί». Εδώ στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ μπαίνει η άλλη μεγάλη γενική κατηγορία «εγκληματιών», αυτοί «που διαμένουν σε παλιά σπίτια». Σε απλά ελληνικά, οι άστεγοι.

• «Συγκρότηση ομάδας Αστυνομικών (1 βαθμοφόρος και 4 Αστυφύλακες – Ειδικοί Φρουροί) για τη διενέργεια ελέγχων σε πάσης φύσεως καταστήματα και προσαγωγών ατόμων». Φυσικά το «πάσης φύσεως καταστήματα» δεν περιλαμβάνει: καταστήματα τραπεζών, υψηλής ραπτικής, διεθνών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, φαστ φούντ, συγκροτήματα καταστημάτων τύπου Μολ, όλα τα συναφή και βέβαια την Ερμού και το Κολωνάκι. Αφορά τα μικρομάγαζα όλων των μεταναστών και όσων ντόπιων δεν έχουν αρκετά για να “λαδώσουν”.

• Τέλος, όπως διαβάζουμε στο σχέδιο, «τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα» θα γίνεται «μεγάλη επιχείρηση γενικών αστυνομικών ελέγχων…». Πρόκειται για μια μέρα σαν των Αγίων Πάντων,  αφιερωμένη από τον Παπουτσή σε όλους τους παραπάνω μαζί και γενικότερα, σε όλους όσους δεν χωνεύει η ΕΛ.ΑΣ: τους μαύρους, τους μελαμψούς, τους μετανάστες, τους «τρομοκράτες», τους αναρχικούς, τους αριστερούς, τους μαλιάδες, τους νέους, τους άστεγους, τους φτωχούς, όσους ρωτάνε πολλά, όσους ανταποδίδουν τα ψαρωτικά βλέμματα, όσους διαμαρτύρονται ή φέρνουν αντιρρήσεις, τους απεργούς, τους διαδηλωτές.

• Η «ολοκλήρωση της χωροθέτησης κέντρων πρώτης υποδοχής νεοεισερχομένων μεταναστών και κέντρων κράτησης υπό απέλαση μεταναστών σε χώρους πρώην στρατοπέδων (σε συνεργασία με Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)» έρχεται να μας θυμίσει την περίοδο που στη χώρα «άκμασαν» η Μακρόνησος, η Γυάρος και οι υπόλοιποι «Νέοι Παρθενώνες». Ακολουθώντας, την προ δεκαετίας, προτροπή του Καρατζαφέρη «να στείλουμε τους μετανάστες στα ξερονήσια», η κυβέρνηση ΓΑΠ ετοιμάζει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες σε 14 σημεία, στη Λακωνία, τη Χίο, τη Σάμο, την Αττική, τη Ροδόπη, τον Εβρο, στην Θεσπρωτία, την Αιτωλοακαρνανία.

• Οσοι θα στοιβάζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Παπουτσή θα έχουν σαν «εναλλακτική λύση», να γυρίσουν στη χώρα (από την οποία έφυγαν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο, κάποιο δικτάτορα, την καταπίεση, την πείνα, την εξαθλίωση) με τις «εθελούσιες επιστροφές», όπως βαφτίζουν τις απελάσεις  κάτι ανάλογο με τις «εθελούσιες απολύσεις».

• Σε όλα αυτά ο δήμαρχος της Αθήνας Καμίνης, που εκλέχτηκε με το προφίλ του προοδευτικού και του ανθρωπιστή, όχι απλά δεν είχε να ορθώσει μια λέξη αντίρρησης, αλλά δίνει τη δημοτική αστυνομία για να κάνει κοινές περιπολίες με τα «όργανα» του ρατσιστικού μηχανισμού της ΕΛ.ΑΣ. Το μόνο που έχει να προτείνει είναι μέτρα για τον «περιορισμό των διαδηλώσεων».

• Παρά το γεγονός ότι τα μέτρα ανακοινώθηκαν λίγες μόλις μέρες μετά το ρατσιστικό πογκρόμ της Χρυσής Αυγής και τη στυγερή δολοφονία του μετανάστη από το Μπαγκλαντές από τους νεοναζί, στα «προβλήματα του κέντρου της Αθήνας, δεν αναφέρεται καν η λέξη ρατσισμός. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής χαίρουν πλήρους προστασίας από την ΕΛ.ΑΣ, τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ και την κυβέρνηση ΓΑΠ.

Διαβάστε επίσης

...φαγοπότι για τους κερδοσκόπους   Δεν θα περάσουν