Ένα μεγάλο όχι

Ο καιρός που ο εργαζόμενος ζητούσε από τους συνδικαλιστές να δράσουν αντί για αυτόν, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Αντίθετα, είναι η εποχή που οφείλουμε να έχουμε ξεκάθαρα πολιτική θέση και δράση. Είτε το θέλουμε είτε όχι, έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να πούμε κατ’ αρχήν το «μεγάλο όχι».

Το μεγάλο όχι στην κατάργηση της κατάκτησης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το μεγάλο όχι στις χιλιάδες απολύσεις δημοσιογράφων, το μεγάλο όχι στην ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση της εργασίας μας, δουλεύοντας σε διαρκώς και πιο απάνθρωπες συνθήκες. Και μετά να διαμορφώσουμε την προοπτική για το μεγάλο «ναι» στην προστασία, το σεβασμό, και την αξία του εργαζόμενου. Η πραγματικότητα του τελευταίου χρόνου έχει δείξει ότι έχει χρειαστεί να συμμετέχουμε ενεργά σε περισσότερες συνελεύσεις από όσες έγιναν τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Εκεί, θα διαμορφώσουμε την πραγματική δημοκρατία, και τους όρους για μια υγιή και αξιοπρεπή ζωή. Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζει ενεργά η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» και η οποία δεν μένει στις ιδέες, αλλά τις κάνει πράξη σε κάθε εργασιακό χώρο. Και αυτή θα συνεχίζει να εφαρμόζει.

Σοφία Στυλιανού, υποψήφια για την ΠΟΕΣΥ