Δεν θα περάσουν

Αντί τα κοιμητήρια και οι φυλακές να γεμίζουν από τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους καναλάρχες, τους Μητσοτάκηδες, τους Παπακωσταντίνου και τους Στρος Καν αυτού του κόσμου, γεμίζουν από τη φτωχολογιά που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στο ζοφερό παρόν και μέλλον του μνημονίου. 

Κατά συρροή ληστές

Aυτοί που καταλήστευσαν μισθωτούς και συνταξιούχους περικόπτοντας μέχρι και 40% μισθούς και συντάξεις και έχουν φτάσει την ανεργία στο 20%. Αυτοί που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν όλη τη δημόσια περιουσία επί πινακίου φακής. Αυτοί που παίζουν με τις ζωές μας διαλύοντας και συγχωνεύοντας νοσοκομεία και δομές πρόνοιας. Που καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών της εργατικής τάξης διαλύοντας τη δημόσια εκπαίδευση. Ολοι αυτοί, οι πάμπλουτοι κατά συρροή ληστές και δολοφόνοι και τα πολιτικά τους φερέφωνα, από τις βίλλες τους στην Εκάλη και το Καστρί, νομίζουν ότι θα τη γλυτώσουν για τα εγκλήματα που οι ίδιοι έκαναν μετατρέποντας σε αποδιοπομπαίο τράγο τους μετανάστες.

Είναι βαθιά γελασμένοι. Το εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη να τους τσακίσει και αυτούς και τα σχέδια τους. Η κατάντια αυτής της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο. Είναι τόσο αδύναμη και απομονωμένη που το μόνο που της έχει μείνει είναι η σύμπλευση με τον Καρατζαφέρη, ο ρατσισμός, η ωμή βία, η αστυνομοκρατία, η συστηματική υπόθαλψη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Και ένας Σαββόπουλος να της χτυπάει το ντέφι.

Γι’ αυτή τη μαϊμού που υποκλίνεται μετά το χορό, άλλη μια και άλλη μια, χειροκροτήστε άλλη μια, ευχαριστώ, ευχαριστώ, δεν έχει τέλος αυτό το πανηγύρι, χειροκροτήστε άλλη μια, ευχαριστώ.