ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: Κάτω τα χέρια

Στην είσοδο του κτιρίου οι εργαζόμενοι είχαν αναρτήσει πανό ενώ παντού είχαν κολληθεί αφίσες με συνθήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. “Η απόφαση της κυβέρνησης είναι εις βάρος του ελληνικού λαού που έχει εμπιστευτεί το Ταμιευτήριο και γι’ αυτό και είναι σε θέση να μπορεί να σταθεί οικονομικά”, μας είπε ο Γιώργος Ευδοξιάδης, εργαζόμενος, “Δυστυχώς όμως κρύβονται άλλα συμφέροντα πίσω από αυτή την απόφαση. Για τους καταθέτες θα είναι πλήγμα ξαφνικά να βρεθούν σε ιδιωτική τράπεζα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο κόσμος μας στηρίζει. Δε θα αφήσουμε να περάσει η επίθεση, αυτό λέμε όλοι οι εργαζόμενοι”.

“Οι μάσκες έπεσαν. Σήμερα η κυβέρνηση αποκάλυψε το προσωπείο της. Πουλάει τα ασημικά του Δημοσίου. Η Τρόικα διατάζει. Η κυβέρνηση εκτελεί την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζόμενων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. “Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ασπίδα του μικροαποταμιευτή, παραδίνεται στους ιδιώτες ντόπιους και ξένους τραπεζίτες. Ο φτωχός Έλληνας αποταμιευτής παραδίδεται στο αχόρταγο και αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο. Κανένα Ταμιευτήριο του κόσμου δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί.

Οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με κατάληψη των γραφείων της διοίκησης. Με κάθε τρόπο και μέσο θα αποδώσουν τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες αυτού του σκανδάλου, Τα 3 εκατομμύρια των πελατών που μας εμπιστεύονται για 11 χρόνια ως Δημόσιο Ταμιευτήριο αγωνιούν, είναι μαζί μας και αναρωτιούνται: Ποιος θα ξαναδώσει φθηνά δάνεια; Ποιος εγγυάται τις καταθέσεις του μικροαποταμιευτή; Ποιος θα προστατεύσει τους καταθέτες από την ληστρική πολιτική των εμπορικών τραπεζών; Ποιος θα εξυπηρετεί τον κόσμο της περιφέρειας, της υπαίθρου και των ακριτικών νησιών;”.

Με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων, η κατάληψη θα συνεχιζόταν και την Τετάρτη 25/5, ενώ το Πανελλαδικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα συνεδρίαζε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.