Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ηράκλειο: Καταγγελία για επιθέσεις σε μετανάστες

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου όπως καταγγέλλουν στην τοπική ΚΕΕΡΦΑ πρόσφυγες και μετανάστες δέχονται διαρκώς επιθέσεις με ξυλοδαρμούς και απειλές μέχρι και με όπλο. Συγκεκριμένα ομάδα περίπου 15 ατόμων επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους πρόσφυγες και στη συνέχεια πέταξαν ένα από τα παιδιά στο ρέμα στην περιοχή της παραλιακής κοντά στο πολυκατάστημα Talos. Επιπλέον άλλη μια ομάδα αποτελούμενη από 6 άτομα επιτέθηκε σε πρόσφυγες αυτή τη φορά από τη Συρία και τους ξυλοκόπησαν βαριά. Με αποκορύφωμα ένα περιστατικό στην Χανιόπορτα όπου 3 δράστες ξυλοκόπησαν τους πρόσφυγες και τους απείλησαν με πιστόλι. Το τελευταίο περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, ο δράστης βρέθηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος. 

Επιπλέον την προηγούμενη εβδομάδα ενώ ένας νεαρός μετανάστης από το Πακιστάν καθόταν στην πλατεία, τον πλησίασαν 10 άτομα και άρχισαν να του επιτίθενται λεκτικά και στο τέλος τον ξυλοκόπησαν βαριά. Το παιδί που δέχτηκε την επίθεση απευθύνθηκε στην αστυνομία, όμως η απάντηση που πήρε είναι πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι είσαι μετανάστης και δεν έχεις χαρτιά και άλλες τέτοιες χυδαίες δικαιολογίες.

Δε θα επιτρέψουμε σε αυτές τις ομάδες που λειτουργούν με τις πλάτες της αστυνομίας να καθορίσουν το πολιτικό σκηνικό στο Ηράκλειο. Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο του Ηρακλείου, τα συνδικάτα, τους συλλόγους και τις οργανώσεις να καταδικάσουν τα γεγονότα και να μπουν μπροστά στις μάχες αυτές. Κλιμακώνουμε τις δράσεις μας με αποκορύφωμα τις 7 του Οκτωβρίου όπου θα διαδηλώσουμε σε ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο και στο Ηράκλειο για την καταδίκη των φασιστών. Το επόμενο διάστημα η ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει μαζικές εξορμήσεις στο κέντρο του Ηρακλείου για να οργανώσει αυτές τις μάχες, σας καλούμε να συμμετέχετε όλες και όλοι.