Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ξεσηκώνουμε τις σχολές μας για τις 7 Οκτώβρη

 

Ξεκινάμε την παρέμβασή μας στις σχολές σε νέες συνθήκες και με μια τριπλή κρίση που καθορίζει τα πάντα. Τα πανεπιστήμια δεν ανοίγουν ακόμα, αλλά ήδη η νεολαία δίνει τον τόνο με την συμμετοχή της σε όλους τους αγώνες. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας μεγάλης μάχης, την καταδίκη των φασιστών στις 7 Οκτώβρη και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να την κερδίσουμε. Η μαζική συμμετοχή νεολαίας στην μεγάλη διαδήλωση στο Κερατσίνι, η μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση για τα δύο χρόνια από την δολοφονία του Ζακ δείχνει τις δυνατότητες και την διάθεση να συγκρουστεί με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΣΕΚ μετά από σύσκεψη στη Νομική βάζουμε μπροστά να ξεσηκώσουμε τους πάντες για τις 7 Οκτώβρη. Ήδη αφίσες και πανό κοσμούν τη Νομική, το Πάντειο, το ΠΑΔΑ, τη Φιλοσοφική και συνεχίζουμε αυτή την εβδομάδα με την ΑΣΟΕΕ, την ΑΣΚΤ και άλλες. Παρόλο που λίγα μαθήματα δίνονται από κοντά και επικρατεί η τηλεξεταστική, οι λέσχες και τα αναγνωστήρια είναι ανοιχτά και οργανώνουμε την παρέμβασή μας σε αυτά για να επικοινωνήσουμε με όλους τους φοιτητές.

Δίνουμε ταυτόχρονα την μάχη για να ανοίξουν οι σχολές απέναντι στην διάλυση που προωθεί η Κεραμέως μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Θέλουμε ανοιχτές σχολές με μαθήματα δια ζώσης με αυξημένα μέτρα προστασίας, με μισά τμήματα στις αίθουσες, όπως διεκδικούμε 15 παιδιά ανά τάξη στα σχολεία. Διεκδικούμε προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών, περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ, δωρεάν μαζικά τεστ. Αντί για αυτά η κυβέρνηση στοχοποιεί τη νεολαία, αποφασίζει μόνο κατασταλτικά μέτρα και δείχνει ξεκάθαρα ποιες είναι οι επιλογές της: Λεφτά για την αστυνομία, προσλήψεις μπάτσων και στρατιωτικών, περικοπές στην δημόσια Υγεία και Παιδεία. Δεν θα τους αφήσουμε.               

Μαρία Καστελιώτη 
φοιτήτρια Φιλοσοφικής