Εργατικό κίνημα
ΕΜΔΥΔΑΣ: Στάση εργασίας 1/10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ) καλεί σε Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Πέμπτη 1 Οκτώβρη, από την έναρξη του ωραρίου μεχρι τις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 9πμ. 

“Να καταβληθούν επιτέλους οι συντάξεις στους συνταξιούχους, τέσσερα χρόνια είναι αρκετά”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. “Οι ασφαλισμένοι με παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση δεν έχουν λάβει ακόμη την οριστική σύνταξη τους λόγω “έλλειψης λογισμικού” εδώ και τέσσερα χρόνια και τέσσερις μήνες καθυστέρησης. Εκτός της παράλληλης ασφάλισης υπάρχει, πέρα από κάθε λογική, καθυστέρηση και στην απονομή των συντάξεων από ένα μόνο Ταμείο”.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να πρέπει να επιβιώσουν με τις πενιχρές αποδοχές των προσωρινών συντάξεων που αντιστοιχούν στο 40% περίπου των εν ενεργεία αποδοχών τους, παρά το ότι επί 40 χρόνια πλήρωναν διπλές εισφορές.  

Με την κινητοποίησή τους διεκδικούν την άμεση καταβολή όλων των υπό εκκρεμότητα συντάξεων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη Δ/νση Συντάξεων του Γ.Λ.Κ. και στη Διεύθυνση Συντάξεων του πρώην ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης, παλεύουν για αύξηση της προσωρινής σύνταξης, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση των συνταξιούχων μέχρι την έκδοση της οριστικής σύνταξης. Λένε όχι στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και ζητούν δημόσιο και κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων.