Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
ΚΕΕΡΦΑ: Στα δικαστήρια οι συκοφαντίες Βελόπουλου

Στα δικαστήρια θα προσφύγει ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, απαντώντας στην πρόσφατη άθλια συκοφαντική επίθεση του Βελόπουλου της “Ελληνικής Λύσης” στη Βουλή αμέσως μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ:

“Ως γνήσιος οπαδός του φασιστικού δόγματος έχει εντρυφήσει στην κλασσική μέθοδο του Γκέμπελς ‘Λέγε-λέγε κάτι θα μείνει’. Συγκεκριμένα, ο Κ.Βελόπουλος, αφού λοιδώρησε χυδαία την αντιφασιστική διαδήλωση έξω από το Εφετείο είπε τα εξής: ‘Και βγαίνει ο Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πετά καφέδες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Είναι δυνατόν; Αυτός είναι φασίστας! Αλλά βέβαια αυτός έχει μία ιδιότυπη ασυλία. Οργανώνει διαδηλώσεις Πακιστανών έξω από την Βουλή και φωνάζει ότι θα κρεμάσει τον πρωθυπουργό και δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να παρέμβει! Και μιλάμε για το ίδιο άτομο που ήταν έξω από την ΜΑΡΦΙΝ όταν καίγονταν άνθρωποι. Όποτε γίνονται επεισόδια ο Κωνσταντίνου είναι εκεί και κανείς δεν τον πειράζει’.

Σε κάθε πρόταση αυτού του παραληρήματος υπάρχει ένα ψέμα και μια συκοφαντία, με την οποία επιχειρεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του Π.Κωνσταντίνου, γνωστού για την συμβολή του στον αγώνα κατά της φασιστικής απειλής, στη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στην στήριξη στους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στη λιτότητα, την καταστολή, τον ρατσισμό και τον σωβινισμό.

Η επίθεση του Βελόπουλου κατά του Π.Κωνσταντίνου, είναι απόπειρα αναβίωσης της “θεωρίας των δύο άκρων”, είναι επίθεση κατά της αριστεράς και των αγώνων του κόσμου που πλημμύρισε την Λ.Αλεξάνδρας για να απαιτήσει την καταδίκη των νεοναζί.

Φαίνεται ότι ο Κ.Βελόπουλος νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί την βουλευτική ασυλία όπως την χρησιμοποίησαν οι πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές. Για παράδειγμα ο Δ.Κουκούτσης, βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής αποκαλούσε τον Π.Κωνσταντίνου ‘δολοφόνο της Μαρφίν, και όχι μόνο’. Ο Δ.Κουκούτσης, μετά από την άρση της βουλευτικής ασυλίας παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Ο Π.Κωνσταντίνου θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να μπει τέρμα στις αθλιότητες αυτές. Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία για να συκοφαντεί και να στοχοποιεί”.