Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Καταδίκη της Χρυσής Αυγής: Η ώρα των ποινών

Στη διαδικασία για την απόδοση ποινών βρισκόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής την Τρίτη 13/10 το απόγευμα, όταν η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο. Η ημέρα (458η συνεδρίαση) είχε ξεκινήσει με την εισαγγελική πρόταση και συνεχιζόταν με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης πάνω σε αυτή.

Είχε προηγηθεί η διαδικασία επί των ελαφρυντικών, που κράτησε από την Τετάρτη 7/10 (454η συνεδρίαση), αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης, μέχρι τη Δευτέρα 12/10 το πρωί (457η συνεδρίαση). Ήταν μια διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από την κρίση στους κόλπους των χρυσαυγιτών, με τους συνηγόρους τους να προχωρούν είτε σε άθλιες επιθέσεις στην αντιφασιστική διαδήλωση της 7/10 είτε σε γελοίες περιγραφές για το πόσο “καλά παιδιά”, “μετανιωμένα” και “με πολλά βάρη στις πλάτες τους” είναι οι κατηγορούμενοι.

Η απόρριψη των ελαφρυντικών για τους διευθυντές και την πλειοψηφία των ενταχθέντων στην εγκληματική οργάνωση από το δικαστήριο επέτεινε το πλήγμα για τους χρυσαυγίτες, με τον Λαγό να υποβάλει στη συνέχεια αίτημα εξαίρεσης της έδρας σε μια τελευταία επίθεση στην ιστορική απόφαση. Χωρίς αποτέλεσμα καθώς η αίτησή του απορρίφθηκε λίγο μετά, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαδικασία των ποινών.