Για τη σωτηρία της Ζώνης

“Η Τρίτη 7 Ιούνη γίνεται η αρχή του αγώνα που δεν θα σταματήσει αν δεν δοθούν λύσεις στα κρίσιμα προβλήματά μας:  ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΔΟΥΛΕΙΑ  – ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, αναφέρει η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής που ιδρύθηκε πρόσφατα στο Πέραμα, με τη συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων της Ζώνης Περάματος και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

“Πάμε στον Ηλεκτρικό και μένουμε όσο χρειαστεί, προβάλλοντας τα αιτήματά μας απαιτώντας η φωνή των μεταλλεργατών να πετάξει πάνω από τα καράβια και να ακουστεί σε όλο τον Πειραιά. Επιδιώκουμε να συντονίσουμε τα βήματα του αγώνα με κάθε κομμάτι εργαζομένων που πλήττονται από τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Πρώτα απ’ όλα να ενώσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους  του ΟΛΠ, για να μην περάσει το ξεπούλημα του ΟΛΠ, που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ζώνη. Επιδιώκουμε το συντονισμό όλων των κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει με θετικά αποτελέσματα. Σωματεία, δήμοι, σύλλογοι, επαγγελματίες και έμποροι, συλλογικότητες, κινήσεις ανέργων, μαθητές και φοιτητές, θέλουμε να ενωθούν μαζί μας όχι σαν συμπαραστάτες αλλά σαν συναγωνιστές και να απαιτήσουμε όλοι μαζί: φέρτε τώρα δουλειά στη ζώνη, γιατί αργοπεθαίνοντας η ζώνη, αργοπεθαίνει οικονομικά και κοινωνικά ολόκληρος ο Πειραιάς”.

Η κινητοποίηση ξεκινάει με συγκέντρωση την Τρίτη 7/6 στις 10πμ στο Πέραμα, όπου θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία με μεταφορά γραφείου κοντέινερ που θα στηθεί στην πλατεία ΗΣΑΠ Πειραιά για τις ανάγκες των εκδηλώσεων. Η πορεία θα κάνει στάση στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τη συμμετοχή του Δήμου Κερατσινίου. Στη συνέχεια η μηχανοκίνητη πορεία θα φτάσει στον ΗΣΑΠ του Πειραιά, όπου τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται εκδηλώσεις πρωί και απόγευμα.

Tην Πέμπτη 9 Ιούνη στις 8μμ έχει προγραμματιστεί προβολή του ντοκιμαντέρ “Χρεοκρατία” και συζήτηση με ομιλητές τους: Κώστα Λαπαβίτσα, οικονομολόγο-εκπρόσωπο της Επιτρ. Λογιστικού Ελέγχου, Άρη Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφο από τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, Παναγιώτη Καραγιαννάκη, μέλος του Δ.Σ. του συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά