ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Κλείνουν νοσοκομεία, ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης

Είναι απορίας άξιο μέχρι πού θα φτάσει το αντιδημοκρατικό ολίσθημα της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κατ’ εντολή της κυβέρνησης δημιουργεί στρατόπεδα για να μαντρώσει τους μετανάστες, ως αντάλλαγμα στην  πολιτική συναίνεση που της προσφέρει η ακροδεξιά, προκειμένου να περάσει το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει εις βάρος των εργαζομένων.

Η απόφαση αυτή είναι κομμάτι της πολιτικής που δημιούργησε το φράχτη του αίσχους στον Έβρο. Είναι κομμάτι μιας πολιτικής βαρβαρότητας, που ως και ανθρωποφύλακες της FRONTEX εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους. Είναι μια πολιτική που δημιουργεί συνεχώς εγκλήματα εις βάρος των εργαζομένων.

Η επιλογή της Κρήτης για να δημιουργηθεί  στρατόπεδο συγκέντρωσης, δεν είναι τυχαία. Έρχεται σε πλήρη συνάφεια με την επίθεση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη και τη διευκόλυνση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση σ’ αυτή. Η Κρήτη είναι η πρώτη πύλη εισόδου κύματος προσφύγων από τη Β. Αφρική. Αφού τους βομβαρδίσουν,  ετοιμάζουν και ένα μαντρί για να παραπετάξουν τα «άχρηστα» θύματα των πράξεών τους, που πιθανό να «τολμήσουν» να βρουν καταφύγιο στη Κρήτη.

Κατάντια

Η κατάντια των μελών της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν σταματάει όμως εδώ. Προσπάθησαν να περάσουν αυτό το μέτρο στα μουλωχτά και με ύπουλο τρόπο. Για να αποφύγουν αντιδράσεις ενέταξαν τη δημιουργία του στρατοπέδου, στην τελευταία παράγραφο εισήγησης (ελπίζοντας ότι δεν θα το καταλάβει κανείς) που αφορούσε στη δημιουργία «Συνδέσμου για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης στην Κρήτη». Η εισηγήτρια αντιπεριφερειάρχης κυρία Βρέτζου ούτε καν το ανάφερε στην εισήγησή της.

Αφού έχουν διαλύσει το σύστημα υγείας, αφού ετοιμάζονται να συγχωνεύσουν και να κλείσουν τα νοσοκομεία, από την Ιεράπετρα μέχρι τα Χανιά, αφού κλείνουν τις κλινικές όπως η Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Χανίων, αφού καθυστερούν να δώσουν τα επιδόματα πρόνοιας σε ανθρώπους που τα έχουν απόλυτη ανάγκη, γιατί ζουν από αυτά, αφού ψηφίζουν συμβάσεις καθαριστριών με 140 ευρώ μηνιαίως, μπάζουν το ρατσισμό από το παράθυρο προκειμένου να ενοχοποιήσουν τους μετανάστες για τις συνέπειες των δικών τους έργων.

Είναι τέτοια η κατρακύλα της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ούτε ένας περιφερειακός σύμβουλός της δεν βρέθηκε να διαφοροποιηθεί. Με αυτή την πολιτική και μάλιστα δίνοντας συγχαρητήρια στην εισηγήτρια, συντάχθηκε και ο κ. Ανηψητάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο που υποστηρίχθηκε από τους Οικολόγους και τη Δημοκρατική Αριστερά. Αυτού του είδους η στάση αποτελεί παράδοση άνευ όρων στις πολιτικές του Μνημονίου. Είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν και έστειλαν τον κ. Ανηψητάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν τον έστειλαν για να στηρίζει ούτε τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας, ούτε το ρατσισμό, γιατί είναι στη πλειοψηφία τους άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια σε αυτά.

Αποτελεί πρόκληση και καθήκον για τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις ειρήνης, τις αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, τα κόμματα, τις δημοτικές κινήσεις και τις κινήσεις πολιτών να μην αφήσουμε να δημιουργηθεί στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κρήτη. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και την τοπική εξουσία να περάσει ούτε τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας ούτε να μας δηλητηριάσουν με το ρατσισμό.

Σεραφείμ Ρίζος, Περιφερειακός Σύμβουλος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης στην Κρήτη

Διαβάστε επίσης

Κατάληψη στην Ιεράπετρα

Η ΚΕΕΡΦΑ στο Γκάζι 10 Ιούλη

Αντιφασιστική κινητοποίηση Πλ. Αμερικής