Εργατικό κίνημα
Οι ανάγκες για συντήρηση νοσοκομείων είναι μόνιμες

27/4, Στάση εργασίας και συγκέντρωση στον Ευαγγελισμό. Φωτό: Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

Κοντά είκοσι μέρες αγωνίζονται οι εργαζόμενοι στην Invite για να πληρωθούν δεδουλευμένα δύο μηνών που τους χρωστάει η εταιρία. Την Τρίτη 27 Απρίλη πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση και στάση εργασίας στον Ευαγγελισμό, ενώ είχαν προηγηθεί η απεργία και η συμμετοχή με το πανό τους στην κινητοποίηση των υγειονομικών στις 22/4 και η στάση εργασίας στις 20/4.

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης (ΣΕΑ) οργανώνει τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων της Ιnvite για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, απαιτώντας ταυτόχρονα να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΑ: «Η εταιρία Invite παρέχει υπηρεσίες συντήρησης (ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, υδραυλικοί, κλπ) σε μια σειρά από νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, το Ιπποκράτειο, το Αλεξάνδρας, το Ελπίς, τον Άγιο Σάββα, το Έλενα Βενιζέλου. Και παρόλο που οι εργαζόμενοι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, δουλεύοντας σε νοσοκομεία, μπαίνοντας καθημερινά σε εντατικές, σε θαλάμους ασθενών ακόμη και σε θαλάμους με κορονοϊό, χωρίς ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Οι διοικήσεις νοσοκομείων όπως ο Ευαγγελισμός εκφράζουν την συμπάθεια τους για το πρόβλημα των εκατό εργαζόμενων της Invite, αλλά δεν δίνουν καμία λύση και φυσικά το Υπουργείο Υγείας δεν δίνει ούτε μια δεκάρα γι’ αυτούς τους εργαζόμενους.

…Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η εργοδοσία. Το πρόβλημα είναι η ίδια η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και οι διορισμένες από τη ΝΔ διοικήσεις των νοσοκομείων. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για να ξαναμπούν οι εργολάβοι ακόμη ποιο μαζικά παντού. Μας το δείχνουν οι 500 καθαρίστριες του ΟΑΕΔ που πάνε για απόλυση για να επιστρέψουν εργολάβοι. Οι 400 καθαρίστριες του ΕΦΚΑ και οι 150 καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών,  που βρίσκονται στην ίδια μοίρα. 

Οι ανάγκες  για συντήρηση των νοσοκομείων δεν είναι «εποχικές», είναι μόνιμες. Γι’ αυτό χρειάζονται μόνιμο προσωπικό. Όπως χρειάζεται μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα, στη φύλαξη, στο νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό».