Εκπαίδευση και νεολαία
Παλλήνη - Όχι κάμερες στα σχολεία

Γονείς του 5ου Δημοτικού Παλλήνης κατάφεραν να αποτρέψουν την Τετάρτη 28/4 την εγκατάσταση καμερών στο σχολείο, ενάντια στις μεθοδεύσεις του δήμαρχου Παλλήνης Θανάση Ζούτσο που επέμενε αγνοώντας την αντίθετη απόφαση τόσο της Ένωσης Γονέων Παλλήνης, όσο και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος». Μάλιστα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών έχει αποστείλει εξώδικο στη Δημοτική Αρχή από τον Γενάρη, όταν προχώρησε στην εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.

«Η αρχική σύμβαση που παρουσίασε ο δήμαρχος περιλάμβανε τοποθέτηση καμερών μόνο σε παιδικές χαρές και πολλά δημόσια κτήρια του δήμου, όπως κοιμητήρια, αλλά όχι σχολεία», επισημαίνει ο Ν.Σ., μέλος της ομάδας «Όχι κάμερες στα σχολεία της Παλλήνης» που δημιουργήθηκε από γονείς - κατοίκους του δήμου. 

«Ξαφνικα από το alfavita μαθαίνω ότι ξεκινάει η προεγκατάσταση σε ένα σχολείο της Παλλήνης. Με γρήγορα αντανακλαστικά σχηματίζεται ομάδα γονέων για να προλάβει την επέκταση και σε άλλα. Δημοσια ο αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος λένε ότι θα βάλουν και σε σχολεία. Γονείς που θορυβήθηκαν αρχίζουν και ψάχνουν ερείσματα στην ίδια την κοινωνία. Η σύμβαση αναθεωρείται και χωρίς κριτήρια και εξηγήσεις και φυσικά χωρίς να ληφθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις της αρχής δεδομένων μπαίνουν κάμερες σε έξι σχολεία και σε κάποιες παιδικές χαρές. Δεν υπάρχουν μελέτες για το που και γιατί πρέπει να μπουν κάμερες. Τι θα θεωρείται ποινικό αδίκημα; Ο πιτσιρικάς που θα πάει το βράδυ να παίξει μπάσκετ, την ώρα που λείπουν τέτοιοι χώροι από την Αθήνα; Ποιος θα ελέγχει το καταγραφικό; Η εταιρία security είναι δυστυχώς η απάντηση. 

Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος έφερε Μεγάλη Τετάρτη συνεργείο στα ξαφνικά για να βάλει κάμερα σε σχολείο. Και σε μια περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά και τα προβλήματα είναι αλλού.  Ευτυχώς τα αντανακλαστικά από τη δική μας μεριά ήταν γρήγορα και γύρω στους 30 γονείς μαζεύτηκαν και το απέτρεψαν. Οι κάμερες δεν χωράνε στα σχολεία μας!»