Διεθνή
Ο Μπάιντεν δεν είναι φίλος των Αρμένιων

Η αναγνώριση της “Γενοκτονίας των Αρμενίων” από τον Μπάιντεν μετατράπηκε σε είδηση μεγάλης σημασίας. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, στην Ελλάδα αναδείχθηκε ακόμη πιο πολύ, σαν ένα “χαστούκι στον Ερντογάν”. 

Αντί για σεβασμό στους εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιους και Αρμένισσες που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πόλεμου, οι τουρκοφάγοι συνεχίζουν να τους χρησιμοποιούν σαν εργαλεία. Αντί να τιμήσουν τη μνήμη τους, σκέφτονται πώς η αναγνώριση του Μπάιντεν ανοίγει το δρόμο για τις ΑΟΖ, το φυσικό αέριο και τη μοιρασιά της Μεσογείου.

Είναι ταυτόχρονα τόσο γλείφτες των ιμπεριαλιστών, που γιορτάζουν την υπογραφή του Μπάιντεν σαν βεβαίωση ότι όντως υπήρξε γενοκτονία στα χρόνια 1915-1917. Αν ξέρουν κάτι καλά από σφαγές οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να τις διεξάγουν. Το έδαφός τους είναι σπαρμένο από το αίμα των αυτόχθονων λαών που εξαφανίστηκαν με τον ερχομό των αποικιοκρατών. Ο πλανήτης είναι σπαρμένος από τις βόμβες τους. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη την αμερικάνικη βούλα για να τιμήσουν τους αθώους που έπεσαν θύματα των αυτοκρατοριών, των πολέμων, του εθνικισμού και του ιμπεριαλισμού.

Οι Αρμένιοι έχουν πολλές φορές στην ιστορία ζήσει τι σημαίνει να επενδύεις τις ελπίδες σου στη στήριξη ισχυρών “φίλων” που σε αφήνουν μόνο σου την τελευταία στιγμή. Και το 1915 αυτό έγινε στη μεγαλύτερη κλίμακα, και στον πρόσφατο πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν αυτό έγινε. Μετά την ήττα, και ο Μακρόν και ο Πούτιν, και τώρα ο Μπάιντεν κάνουν κινήσεις “καλής θέλησης”. Ο Ρήγας Φεραίος πριν από 225 χρόνια καλούσε τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας “Βούλγαροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί, Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινή ορμή, για την ελευθερία, να ζώσωμε σπαθί”. Αυτή είναι η προοπτική και σήμερα, όχι ο εθνικισμός που οδήγησε σε σφαγές και αλληλοσφαγές.