Εργατικό κίνημα
Καθαρίστριες Υπ.Οικ: Στην Ευελπίδων 5/5

15/4/21, δικαστήρια Ευελπίδων. Φωτο: Μάνος Νικολάου

Εκτός από τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη, οι συμβασιούχες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα για ασφαλιστικά μέτρα και μας καλούν όλες και όλους στο πλάι τους:

«Εμείς οι καθαρίστριες και οι καθαριστές, που καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, εργαζόμαστε ακόμα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ είναι σε όλους γνωστό πως οι ανάγκες καθαριότητας του Υπ. Οικονομικών είναι αν μη τι άλλο μόνιμες και διαρκείς. Βρισκόμαστε επί σειρά ετών σε καθεστώς ομηρίας, ενώ προσφέρουμε με ζήλο και ευσυνειδησία τις υπηρεσίες μας, φροντίζοντας για την δημόσια υγιεινή των χώρων που οι πολίτες καθημερινά επισκέπτονται.

Οι πρώτες αποφάσεις των δικαστηρίων στις αιτήσεις χορήγησης προσωρινής διαταγής για επαναπρόσληψή μας ήταν θετικές. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες, στη συζήτηση των υπόλοιπων αιτήσεων και χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση και τη στήριξή σας. 

Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση στη σχολή Ευελπίδων την Τετάρτη 5/5 στις 9πμ, ημέρα συζήτησης ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών και παρακαλούμε να μας στηρίξετε με την παρουσία σας».