Εργατικό κίνημα
Συμβασιούχοι COVID δήμων - Εμπρός για απεργία στους Δήμους 10 Μάη

29/6/2017, Η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που κέρδισε τη μονιμοποίηση τότε. Φωτό: Αρχείο Εργατική Αλληλεγγύη

Σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις απολύσεις οργανώνει το παναττικό συντονιστικό εργαζόμενων covid την Τετάρτη 27/4 στις 5μμ στο Θεατράκι, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Το συντονιστικό συστάθηκε σε αντίστοιχη σύσκεψη στις 10/4 και αποφάσισε τη συμμετοχή στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς και νέα κινητοποίηση στις 10 Μάη με κάλεσμα στην ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕ ΟΤΑ να κηρύξουν πανελλαδική απεργία. Οι συμβασιούχοι covid στους δήμους διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, καθώς καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Οι απολύσεις τους θα σημάνουν διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών και θα ανοίξουν τον δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις και τους εργολάβους.

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στους ΟΤΑ «Σκουπιδιάρα» καλεί στη σύσκεψη της Τετάρτης και στηρίζει το πρόγραμμα δράσης του συντονιστικού. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ξεκινάει τις απολύσεις εργαζομένων συμβασιούχων covid σε όλη την Ελλάδα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Πάνω από 3.500 συμβασιούχοι προσλήφθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια την περίοδο της πανδημίας στους δήμους για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τώρα η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών Βορίδης τους πετάει στο δρόμο. Οι προσλήψεις έγιναν σε μια σειρά υπηρεσίες από την καθαριότητα μέχρι τις στέγες αστέγων στους δήμους  για να καλύψουν κενά που ήδη προϋπήρχαν. ΔΕΝ θα αφήσουμε να απολυθεί ούτε ένας!

Η δύναμη των εργαζόμενων στους δήμους φάνηκε όταν κατεβήκαμε μαζικά στην κινητοποίηση στις 10 Μάρτη στο υπ. Εσωτερικών με στάσεις εργασίας από τα σωματεία και τις επιτροπές συμβασιούχων. Συνεχίσαμε με τη συμμετοχή μας στη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη που πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας και όλες οι πόλεις από τους χιλιάδες απεργούς. Αυτή είναι η δύναμη για να συνεχίσουμε! Οι απεργίες και η σύνδεση του αγώνα μας με όλο το εργατικό κίνημα που παλεύει για αυξήσεις, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, για λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τους εξοπλισμούς.

Ανάγκες

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σημάνει για την Ελλάδα μεγαλύτερη εμπλοκή με τον Μητσοτάκη να σπαταλάει δισεκατομμύρια ευρώ σε πολεμικές δαπάνες και όχι για τις ανάγκες της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΒΟΜΒΕΣ.

Για αυτό η φετινή διαδήλωση της Πρωτομαγιάς θα είναι αντιπολεμική, αντικυβερνητική και πανεργατική και καλούμε όλους και όλες να διαδηλώσουμε μαζικά στις 10.30πμ στο Υπ. Εργασίας μαζί με τους εργαζόμενους από τα νοσοκομεία, τα σχολεία και όλους τους εργατικούς χώρους για να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη ότι είμαστε πιο δυνατοί και αποφασισμένοι να μπλοκάρουμε τα μέτρα και τις επιθέσεις τους στα πεζοδρόμια γιατί μόνο εκεί  καταργούνται.

Πάμε να οργανώσουμε έναν αγώνα που θα χρειαστούμε στο πλευρό μας και τους υπόλοιπους συμβασιούχους στους δήμους που παλεύουν και αυτοί για την μονιμοποίησή τους αλλά και με τους μόνιμους εργαζόμενους γιατί οι απολύσεις θα σημάνουν μεγαλύτερη εντατικοποίηση για αυτούς.

Θα χρειαστούν βήματα για την καλύτερη οργάνωση τους αγώνα μας:

• Προχωράμε σε συνελεύσεις, συγκεντρώσεις σε κάθε δήμο για να οργανώσουμε την δράση μας.

• Συμμετέχουμε μαζικά στην διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ, υπ. Εργασίας.

• Την Τετάρτη 27/4 στην πλατεία Κουμουνδούρου συμμετέχουμε στην σύσκεψη που καλεί το παναττικό συντονιστικό εργαζομένων covid στις 5μμ για να οργανώσουμε την συνέχεια.

Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την  ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν πανελλαδική απεργία στις 10 Μάη και συγκέντρωση στο Υπ. Εσωτερικών».