Η Αριστερά
Οικονομική Εξόρμηση - Ενισχύστε την Εργατική Αλληλεγγύη

Αλλα 4.500 ευρώ συγκεντρώθηκαν την βδομάδα που πέρασε ανεβάζοντας τον δείκτη της οικονομικής εξόρμησης της Εργατικής Αλληλλεγγύης στα 14.500 ευρώ.

Ευχαριστούμε για τις προσωπικές σας ενισχύσεις που συνεχίζουν να φτάνουν: Κύρος Κ. 400. Βασίλης Τ. 150. Από 100 ευρώ:  Αποστόλης Α., Μαθιός Σ., Λευτέρης Α., Φωτεινή Τ. Ιωάννα Ι. 70 ευρώ, από 50 ευρώ: Μιχάλης Κ., Οδυσσέας Κ., Μανώλης Φ., Φανή Α., Μαρίζα Ψ., Δημήτρης Τ., Ζαννέτα Λ., Σωτήρης Κ., Παναγιώτης Πλ., Άρης Ζ., Κώστας Κ., Γιώργος Ρ., Βαγγελιώ Τ., Μπάμπης Κ. Από 40 ευρώ: Δήμητρα Κ., Σπύρος Γ., Σάκης Κ. Χρυσάνθη Μ. 35.

Από 30 ευρώ: Παρασκευάς Ψ., Πελαγία Κ., Κώστας Λ., Παγώνα, Πέτρος Λ., Θανάσης Κ., Μαρία Π., Λουίζα Γκ., Γιώτα Γ., Μυρτώ Μ., Γιώργος Π., Λευτέρης Μπ., Γιώργος Φ.  Από 25: Νίκος Τ.,Διονύσης Π. Από 20 ευρώ: Αννα Κ., Βικτώρια Σ., Τάκης Γ., Κλεόπας Ι., Ελπίδα Λ., Δημήτρης Α., Μαρία Φ., Νίκος Σμπ., Μαρία Α., Στέλιος Γ., Θένια Α., Μαρία Α., Μάνος Γκ., Δημήτρης Ρ., Λέανδρος Μπ., Μηνάς Χ., Φίλιππος Κ., Μαριλένα Κ., Μάνθος Α. Από 15: Ελλη Λ., Δημήτρης Α., Νίκος Γ., Από 10: Χρυσούλα Γ., Λίβια Κ., Στέλλα Μπ., Λουκάς Π., Πηνελόπη Μ. Από 5: Γιάννης Σ., Αντωνία Κ., 

Ευχαριστούμε επιπλέον τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που συγκέντρωσαν: 230 ευρώ από τις ιδιωτικές κλινικές, ΑΑΔΕ 60, Αγιος Σάββας 30, Δημαρχείο Νίκαιας 20, Δημαρχείο Αθήνας 10, Δήμος Αμπελοκήπων 10, Αττικό νοσοκομείο 10, Αγία Σοφία 10, Δρομοκαϊτειο10, Κρατικό 5, Μετρό 5, Cosco 5

Ευχαριστούμε  επίσης τους  Βασίλης Μ., Λευτέρης Μ., Παντελής Γ., Μανώλης Γ., Ντίνα Θ., Εύα Η., Ευγενία Κ., Δημήτρης Ρ., Θοδωρής Α., Εφη Α., Βιβή Ν. που γράφτηκαν ή ανανέωσαν την συνδρομή τους στην Εργατική Αλληλεγγύη και το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω 


 

ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ της εφημερίδας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ, 9.00 μμ. 
στο Υπόγειο Αίθριο δημαρχείου Ν. Ηρακλείου (απέναντι από σταθμό ΗΣΑΠ)

Γνώρισα την Εργατική Αλληλεγγύη για πρώτη φορά από την διακίνησή της στον χώρο που εργάζομαι. Πρόκειται για μια εφημερίδα που με τα άρθρα της προσπαθεί να αφυπνίζει τις συνειδήσεις των εργαζομένων με σκοπό την ενδυνάμωση των αγώνων για κατακτήσεις και δικαιώματα.

Περιγράφει με ρεαλισμό τις συνθήκες εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και τους αγώνες που ξεδιπλώνονται στους χώρους αυτούς. Επίσης δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθούν οι αγώνες αυτοί προκειμένου να είναι νικηφόροι, πατώντας σε σημαντικές θεωρητικές παρακαταθήκες όπως η Διαρκής Επανάσταση, το Ενιαίο Μέτωπο κλπ. 

Δεν περιορίζεται στις οικονομικές μάχες αλλά αναδεικνύει και τις ευρύτερα κοινωνικές όπως για ειρήνη, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη. Τέλος ενημερώνει και αγωνίζεται για τα δικαιώματα όλων των κατηγοριών των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις, όπως για παράδειγμα των συμβασιούχων. Αξίζει να την διαβάζουμε και να την ενισχύσουμε οικονομικά.

Γιώργος Σαμαρτζής, εργαζόμενος ΑΑΔΕ

Από τους αγώνες μας στις περιοχές του Δήμου Αθηναίων ενάντια στην αποψίλωση των τελευταίων πράσινων χώρων των γειτονιών μας για τη δημιουργία νηπιαγωγείων-εκτρωμάτων σε containers, μέχρι τους αγώνες του διεθνούς κινήματος για την αλλαγή του συστήματος, ως μοναδική λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η Εργατική Αλληλεγγύη δίνει πάντα το παρών.

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει παρατηρητές/τριες μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε έναν καταστροφικό οργασμό, θυσιάζοντας μανιωδώς το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους. Όλο αυτό το διάστημα, η Εργατική Αλληλεγγύη έχει αποτελέσει ένα θεμελιώδες μέσο ενημέρωσης κι επικοινωνίας των ζητημάτων και των αδικιών που βιώνουμε στις περιοχές μας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα οργάνωσης και διασύνδεσης των κινημάτων μας, με αποτέλεσμα τον άμεσο συντονισμό των μαζικών μας δράσεων, κόντρα στα καταστροφικά σχέδια αυτού του συστήματος και της εκάστοτε κυβέρνησης που το εξυπηρετεί.

Θανάσης Χάντζιος, Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή 

Η Εργατική Αλληλεγγύη αποτελεί την φωνή των εργαζομένων που αντιστέκονται στην επίθεση που δέχεται το εργατικό κίνημα. Σε μια εποχή που η κυβέρνηση τρομοκρατεί τους εργαζομένους, της προσπάθειας απαξίωσης του συνδικαλισμού, της κατάργησης θεμελιωδών δικαιωμάτων της εργασίας, φωνές σαν της Εργατικής Αλληλεγγύης είναι πολύτιμες.

Αξιόλογοι συνεργάτες της εφημερίδας κάθε εβδομάδα περνάνε από τη Διεύθυνση Καθαριότητας στο Δήμο Αθηναίων διανέμοντας την εφημερίδα δίνοντας σημαντική βοήθεια και στον δικό μας συνδικαλιστικό αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται σε πάγιες ανάγκες υπό ομηρία.

Είναι μια εφημερίδα που θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε σαν Σωματείο Οδηγών Αυτοκινήτων Δήμου Αθηναίων γιατί τέτοιες προσπάθειες είναι πολύτιμες και με τα άρθρα της ενημερώνει και συντονίζει όλους τους αγώνες που δίνονται από όλα τα Σωματεία που μάχονται δίπλα στους εργαζόμενους.

Ηλίας Κουτσίμπελης, Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Αυτοκινήτων Δήμου Αθηναίων Η ΠΡΟΟΔΟΣ

Η πρώτη μου επαφή με την Εργατική Αλληλεγγύη ήταν σε μια κινητοποίηση με την Πρωτοβουλία “στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-oh”. Από τότε η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει αποτελέσει κύρια πηγή πληροφόρησης με έναν διαθεματικό χαρακτήρα για το ρόλο και την δράση της εργατικής τάξης στον κοινωνικό ιστό και την σημασία αυτής της δράσης. 

Μπόρεσα να εμβαθύνω τις γνώσεις μου πάνω στην κοινωνικοπολιτική ατμόσφαιρα μέρος της οποίας είμαστε όλα μας σε καθημερινή βάση. Μου δόθηκε η δυνατότητα να κατανοήσω την επίδραση του καπιταλισμού σε όλες τις μορφές καταπίεσης, όπως: ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία, η αναπηροφοβία κ.ά. Συνειδητοποίησα, έτσι, ότι η λοατκιφοβία και ο σεξισμός που βιώνουμε εγώ και πολλά άλλα κουήρ (και μη) άτομα δεν οφείλονται, απλώς, στην άγνοια ή το μίσος, αλλά καθίστανται όπλα των κεφαλαιοκρατών με τελικό σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους τους. Κατά συνέπεια, αντιλήφθηκα το γεγονός ότι μοιράζομαι τον ίδιο αγώνα με την εργατική τάξη και ότι ανεξαρτήτως των επιμέρους καταπιέσεων που αντιμετωπίζουμε λόγω των στοιχείων της ταυτότητάς μας, έχουμε έναν κοινό εχθρό, το σύστημα της αισχροκέρδειας και της επιβολής εξουσίας εις βάρος των απλών ανθρώπων. Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι ένα κεντρικό εργαλείο στον αγώνα για ισότητα. Ένα εργαλείο το οποίο ενημερώνει και ευαισθητοποιεί, διαμορφώνει ιδέες και ανοίγει νέους ορίζοντες για την έναρξη της πολιτικής κουβέντας. Αξίζει να την διαβάζουμε και να την ενισχύουμε.

Άρια Σταροπούλου, Πρωτοβουλία “στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-oh” 

Αξίζει να ενισχύσουμε όλοι την Εργατική Αλληλεγγύη. Είσαστε εδώ κάθε φορά που αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι δύναμη, γιατί αναδεικνύει τα πραβλήματα του κόσμου της εργασίας αλλά ταυτόχρονα οργανώνει τους αγώνες σε όλους τους χώρους.

Από την εμπειρία που έχω εγώ στο λιμάνι είσαστε η πιο μαχητική άποψη που υπάρχει και η στήριξη και το δυνάμωμά σας είναι απαραίτητα για να νικήσουν οι αγώνες των εργατών.

Γιώργος Μανούσος, λιμενεργάτης στην Cosco