Καταπίεση και απελευθέρωση
«Καταδικαστέα» δεν είναι η Άννα Πήλιου, αλλά η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ

Το άδειασμα της Άννας Πήλιου από την ομάδα Loatkiplus του ΣΥΡΙΖΑ για την παρέμβασή της στο συνέδριο είναι ενδεικτικό στο πού μπορούν να φτάσουν οι υποχωρήσεις όταν η εκλογική συνεργασία γίνεται αυτοσκοπός.

Η τρανς ακτιβίστρια είπε: «στην ψήφιση της ταυτότητας φύλου και του συμφώνου συμβίωσης, η αείμνηστη αρχηγός του ΚΙΝΑΛ απουσίαζε», ενώ στη συνέχεια έκανε δριμεία κριτική στην καιροσκοπική στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Η αναφορά στο ΠΑΣΟΚ ως “φασίστες”, λόγω των αστυνομικών επιχειρήσεων σε βάρος τρανς σεξεργατριών τη δεκαετία του '80, είναι λανθασμένη πολιτικά -αλλά δικαιολογείται από το μέγεθος της οργής αυτών των εργατριών σε βάρος του τρανσφοβικού συστήματος που και το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούσε με τον καλύτερο τρόπο.

Η Loatkiplus λίγες ώρες μετά απάντησε: «Οι αναφορές της Άννας Πήλιου, που δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής... κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες». 

Τα λεγόμενα της Άννας για την Γεννηματά όχι μόνο δεν ήταν προσβλητικά, αλλά ήταν πέρα για πέρα αληθινά - απουσίαζε, και στις δυο ολομέλειες, επειδή είχε προτεραιοποιήσει άλλα πολιτικά καθήκοντα, δείχνοντας έτσι αδιαφορία και υποτίμηση. Το δε ΚΙΝΑΛ έβαλε σαν όρο ψήφισης της ταυτότητας φύλου για παιδιά 15-17 ετών το να περνάνε από επιτροπή, περιορίζοντας το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ακόμα περισσότερο από την ήδη κουτσουρεμένη εκδοχή του ν/σ που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γι' αυτό και είναι εξοργιστικό που ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ απαίτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη για λογαριασμό της Άννας. Και είναι διπλά εξοργιστικό που ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε με τον τρόπο που το έκανε. Την έβαλε έτσι στο στόχαστρο, όχι μόνο μελών του, αλλά και των σελίδων των ΜΜΕ που τη χλεύασαν για την ...ορθογραφία της! Είναι οι πολιτικές υποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που τον οδηγούν στο να μην στέκεται πραγματικά στο πλευρό των ΛΟΑΤΚΙ+, αλλά να βλέπει και αυτά τα δικαιώματα σαν ένα βαρίδι στο ζύγι των συμβιβασμών.