Εργατικό κίνημα
Εκλογές συνταξιούχων ΕΤΕ

3/5, συνέλευση συνταξιούχων ΕΤΕ

Προκηρύχτηκαν οι αρχαιρεσίες στον Σύλλογο Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας για την εκλογή ΔΣ από Αττική και Περιφέρεια και αντιπροσώπων για το συνέδριο της Ομοσπονδίας τους ΟΣΤΟΕ, μετά την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής στις 3/5. Στην Αθήνα οι εκλογές θα γίνουν το τριήμερο 6-7-8 Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη 6-7 Ιούνη, ενώ στην Περιφέρεια στις 6/6.

Η Ιωάννα Παυλοπούλου, υποψήφια με την Αγωνιστική Προοπτική Συνταξιούχων ΕΤΕ και μέλος του “Συντονισμού Δράσεων για τον ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ” και της “Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα”, που όλο το προηγούμενο διάστημα οργάνωναν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ, δηλώνει στην Εργατική Αλληλεγγύη: 

«Διακύβευμα των εκλογών είναι ένα πιο μαχητικό ΔΣ που θα οργανώσει τις μάχες για να ανατραπούν οι επιθέσεις που έχουμε δεχτεί από την τράπεζα και τους νόμους Πετρόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ και Βρούτση της ΝΔ, που έχουν σημάνει καρατόμηση των συντάξεων και την επίθεση στον ΛΕΠΕΤΕ. Ο δικαστικός δρόμος για να κερδίσουμε το αιτήματά μας δεν αρκεί, χρειάζονται αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συντονισμός με το εργατικό κίνημα. Με διάφορα τεχνάσματα και με δικαιολογία την πανδημία, το υπάρχον ΔΣ δεν είχε προχωρήσει σε εκλογές τόσο καιρό. Η δυσαρέσκεια φάνηκε από το γεγονός ότι καταψηφίστηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός. Σε σύνολο περίπου 780, μόλις το 1/3 ψήφισε υπέρ». 

Στην τοποθέτησή της στη συνέλευση στις 3/5, η Ι. Παυλοπούλου ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Έχουμε απέναντί μας μια τράπεζα, στυλοβάτη του συστήματος, και την κυβέρνηση. Η τελευταία με τις επιλογές της είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια, για την εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ έχει διαλύσει τις δουλειές που εργάζονται τα παιδιά μας με τους εργολάβους και τις ιδιωτικοποιήσεις που κάνει παντού, το ΕΣΥ και τη δημόσια Παιδεία. Ό,τι κι αν ψηφίζουν αυτοί, αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να ακυρώσουμε τους νόμους τους στον δρόμο. Όπως κάνει το εργατικό κίνημα με τον νόμο του Χατζηδάκη που απαγορεύει τι απεργίες. Όπως κάνουν οι εργάτες της COSCO με απεργίες στο λιμάνι για να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση. Έτσι να κάνουμε ενάντια στους νόμους που θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στον ΛΕΠΕΤΕ».