Εργατικό κίνημα
ΥΠΠΟ - Εκλογές στο σωματείο

Αθήνα, Πρωτομαγιά. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Την Τρίτη 17 Μαίου θα γίνει εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, Αττικής, Στερεάς και Νήσων. 

Έχει περάσει καιρός που δεν έχουμε βρεθεί συλλογικά σε γενική συνέλευση και τώρα είναι ευκαιρία να ανοίξουμε όλα τα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια που δυστυχώς είναι πάρα πολλά. Αρκεί να θυμηθούμε μέσα στη πανδημία όποτε ακούστηκε το όνομα του υπουργείου Πολιτισμού ήταν για σκάνδαλα. Είτε σεξιστικά, όπως η υπόθεση Λιγνάδη που μέχρι την τελευταία στιγμή της σύλληψής του είχε τη στήριξη της υπουργού, είτε πρόκειται για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, την είσοδο των χορηγών σε όλα τα σπουδαία μνημεία, την ιδιωτικοποίηση κλάδων όπως η καθαριότητα και η φύλαξη.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη μετατροπή κρατικών μουσείων σε πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αποσπώντας τα από το σώμα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Πέντε σπουδαία μουσεία, (ΕΑΜ, ΒΧΜ, Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης, Βυζαντινό Θεσσαλονίκης και Μουσείο Ηρακλείου), η κυβέρνηση θέλει να τα μετατρέψει σε σαλόνια εκλεκτών φίλων της, όπως λέει το σύνθημα των εργαζόμενων που βρέθηκαν στη γενική απεργία της 6 Απρίλη μαζικά με τα πανό τους και τις προσυγκεντρώσεις στα μουσεία.

Γενική συνέλευση και εκλογές θα πραγματοποιηθούν και στην Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων στις 26 και 27 Μάη αντίστοιχα, ένα κλάδο μαζικό και σημαντικό για τον Πολιτισμό και ιδιαίτερα μαχητικό που πρωτοστατεί στην πρόσφατη μάχη ενάντια στην κατάργηση ανθυγιεινού επιδόματος. Με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που έχουμε βρεθεί μαζί σε όλες τις μάχες θα βρεθούμε και στη μάχη των εκλογών. Οι συντρόφισες και οι σύντροφοι του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης παίρνουμε μέρος στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΕΑΚ).

Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου