Εργατικό κίνημα
Απεργία και στη SPEEDEX

6/5, απεργιακή κινητοποίηση στη Speedex. Φωτό: Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

4ωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση στην έδρα της εταιρίας στο Κέντρο Διαλογής στην Κηφισιά πραγματοποίησαν την Παρασκευή 6/5 οι εργαζόμενοι κούριερ στη SPEEDEX. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 120 άτομα, ενώ το σωματείο μιλάει για συνέχεια με επαναλαμβανόμενες απεργίες. 

Παλεύουν για τη συνέχιση της ισχύος της υπάρχουσας Συλλογικής Σύμβασης, ενάντια στην πρόθεση της εταιρείας για την ανάθεση εργασιών σε εργολάβο και για τη ρύθμιση των αιτημάτων σε ό,τι αφορά την Υγιεινή και Ασφάλειας των εργαζομένων.

«Ήταν μαζική η συμμετοχή μας ως μέλη του επιχειρησιακού σωματείου της SPEEDEX», υπογραμμίζει ο Χρήστος Βαρβέρης, εργαζόμενος και μέλος της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας στη SPEEDEX. «Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και αντιπροσωπείες από το ΕΚΑ και το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΑ, που μπήκαν μπροστά για να καλύψουν την απεργία μας, καθώς τα δικαστήρια την έβγαλαν παράνομη, όπως γίνεται παντού πλέον. Είναι προκλητικό να μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τα αυτονόητα. Δυόμιση χρόνια πανδημίας δουλέψαμε στις πιο δύσκολες συνθήκες, ενώ τα κέρδη τους εκτοξεύτηκαν. Γι’ αυτό στη συγκέντρωση ψηφίσαμε με απόλυτη πλειοψηφία την πρόταση του σωματείου για να προχωρήσουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι να καλυφθούν τα αιτήματά μας. Έχουν όμως περάσει ήδη τρεις μέρες και είμαστε ακόμα εν αναμονή ενός πιο συγκεκριμένου απεργιακού προγράμματος. 

Από τη μεριά μας ως Αγωνιστική Ταξική Ενότητα, μοιράζαμε προκήρυξη στους απεργούς συναδέλφους προτείνοντας κλιμάκωση με νέα 24ωρη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα και νέα 48ωρη σε περίπτωση που δεν υποχωρήσει η εργοδοσία. Επίσης, προτείναμε να μπουν στο απεργιακό μας πρόγραμμα και τα κλαδικά σωματεία, ώστε να καλυφθούν οι συνάδελφοι από τα franchise καταστήματα, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους στη SPEEDEX να γραφτούν στο σωματείο, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας».