ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ: Όχι στις απολύσεις

Είναι εμφανής η προσπάθεια τόσο από την πλευρά του Δήμου, όσο δυστυχώς και από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΕΔΑ, να κυλήσει το διάστημα του καλοκαιριού και μέσα από γραφειοκρατικές διαδικασίες να καταφέρουν να κλείσουν το θέμα των απολύσεων.

Ο ίδιος ο Καμίνης απαντώντας σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Πέτρου Κωνσταντίνου, τόνισε πως είναι θέμα χρόνου οι δίμηνες συμβάσεις αλλά δεν ήξερε πότε πραγματικά θα υπογραφούν παραπέμποντας στις καλένδες.

Από την άλλη ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ στην ενημέρωση που έκανε στους εργαζόμενους εξήγησε ξεκάθαρα πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την επαναπρόσληψη και πως οι δίμηνες συμβάσεις είναι το τελευταίο όπλο «το ταβάνι διεκδίκησης, μέχρι εκεί που μπορούμε να φτάσουμε αυτή την στιγμή».

Οι συμβασιούχοι του Δήμου της Αθήνας δεν χρειάζεται να ακούν αυτές τις φωνές του ψεύτικου ρεαλισμού. Δεν υπάρχει ταβάνι στον αγώνα για επιβίωση. Απέναντι στις ξεπουλημένες φωνές που κατηγορούν την κατάληψη ως ακραίο μέσο διεκδίκησης, οι συμβασιούχοι έχουν την εμπειρία των τριών εβδομάδων κατάληψης του Δημαρχείου που ανάγκασε ολόκληρο Άρειο Πάγο να κάνει νομικίστικες κωλοτούμπες. Αυτός είναι και ο δρόμος που έχουν να ακολουθήσουν στην συνέχεια. Απέναντι στις κοροϊδίες του Καμίνη, του Πολυμερόπουλου και όλων όσοι θέλουν να τους ξεφορτωθούν, οι εργαζόμενοι στο Δήμο έχουν να ξαναπιάσουν το νήμα της κατάληψης και να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

«Αν τα σωματεία δεν θέλουν να κάνουν τίποτα, οι επιτροπές των συμβασιούχων να καλέσουν κοινή γενική συνέλευση όλων των συμβασιούχων, με ανοιχτή πρόσκληση και στους μόνιμους, για να αποφασίσουμε όλοι μαζί την δράση μας. Η απεργία είναι η δύναμή μας. Μόνο έτσι θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑΣ.