ΕΣΗΕΑ

Ηταν το επόμενο βήμα μετά την πετυχημένη κινητοποίηση στον Πήγασο ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών που επιβάλλονται με ατομικές συμβάσεις. Η κατάληψη συνεχίζονταν μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο.

Η συνεδρίαση του ΔΣ ξεκίνησε κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων. Ηταν εκεί αντιπροσωπεία των δημοσιογράφων της εφημερίδας “Goal” που έχουν αποφασίσει από τη Γενική τους Συνέλευση να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, δημοσιογράφοι της SportDay που αρνούνται να υπογράψουν, καθώς και δημοσιογράφοι της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που την ίδια μέρα το απόγευμα είχαν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση. Όταν ο Τσαλαπάτης προσπάθησε να φύγει από την αίθουσα συνεδριάσεων επικαλούμενος ότι “πρέπει να πάρει το χάπι του” τον εμπόδισαν επιβάλλοντας ότι η συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει.

«Στο Μπομπολέικο συνεχίζονται οι πιέσεις για να υπογράψουν οι συνάδελφοι ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών και οι εξηγήσεις που αναγκάστηκε να δώσει ο Αντώνης Δαλίπης (διευθυντής της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ) δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές από κανένα», αναφέρει ανακοίνωση-κάλεσμα της Πρωτοβουλίας στην συγκέντρωση της ΕΣΗΕΑ. «Στο ΔΟΛ ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ Σταύρος Ψυχάρης ζήλεψε τις πρωτοβουλίες του Μπόμπολα και προετοιμάζει το κλίμα για να προχωρήσει και αυτός σε απολύσεις και ατομικές συμβάσεις , γιατί δεν βγαίνει το «μαγαζί». Στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, αν και τελικά πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, πέπλο μυστηρίου καλύπτει το περιβόητο μπίζνες πλαν με βάση το οποίο έγινε η χρηματοδότηση. Στον FLASH οι απολύσεις έχουν φτάσει αισίως τις 40 και τέλος σε πολλά μαγαζιά οι εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων που δεν υποτάσσονται στην εργοδοσία συνεχίζονται με τελευταία παραδείγματα στη SportDay και στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Για όλους αυτούς του λόγους και δεκάδες περισσότερους, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ, να προχωρήσει άμεσα όλος ο κλάδος σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για να βάλουμε φρένο στην εργοδοσία. Δεν μπορεί κανένας να χρησιμοποιήσει για επιχείρημα το ότι είναι καλοκαίρι. Αφού για την εργοδοσία δεν ισχύει αυτό και συνεχίζει το πόλεμο εναντίον μας, τότε πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε την αδράνεια και την φιλοεργοδοτική στάση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που αρνείται να δώσει απεργιακή απάντηση σε αυτές τις εργοδοτικές επιθέσεις».