Φασιστική επίθεση στο Ν. Κόσμο

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο μέρες μετά την απόφαση του Καμίνη να παραχωρήσει γραφεία στην γειτονική περιοχή του Παγκρατίου (στην οδό Φιλολάου) στους φασίστες της Χρυσής Αυγής παρά την αντίθετη απόφαση του 2ου Κοινοτικού Συμβουλίου που περιλαμβάνει τόσο το Παγκράτι, όσο και το Νέο Κόσμο.

Η ομάδα της ΔΙΑΣ που στρατοπεδεύει κάθε βράδυ κοντά στο γειτονικό Μετρό –σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων- είχε φύγει νωρίτερα, ενώ όταν έφτασαν μετά την επίθεση συνέλαβαν τα θύματα καθώς δεν είχαν όλοι χαρτιά! Η συνεργασία μπάτσων και νεοναζί στο απόγειό της…

Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει μια τέτοια επίθεση στον Νέο Κόσμο. Το Νοέμβρη του 2009 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φασιστική συμμορία με μηχανάκια έσπασε δύο μαγαζιά στην οδό Κασομούλη (πολύ κοντά στο τωρινό σημείο επίθεσης) και χτύπησε σοβαρά όσους βρίσκονταν μέσα. Η απάντηση ήταν μια μεγάλη διαδήλωση που ξεσήκωσε τη γειτονιά ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.

Ανοιχτή Σύσκεψη

Η τοπική επιτροπή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή κυκλοφόρησε ανακοίνωση ενάντια στις επιθέσεις που μοιράστηκε μαζικά στη γειτονιά την Τρίτη 19 Ιούλη, ενώ καλεί σε ανοιχτή Σύσκεψη φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στην καφετέρια «Σαμπ» στο μετρό του Νέου Κόσμου για τη διοργάνωση κινητοποίησης.

Ένα κομμάτι της ανακοίνωσης αναφέρει για την επίθεση: «Συμβαίνει τώρα που τα μέτρα του Μνημονίου έχουν σημάνει για όλους εμάς φτώχεια, ανεργία και που το μεσοπρόθεσμο μας φέρνει πιο κοντά στην μαζική εξαθλίωση και τη χρεοκοπία. Κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί και κοινωνικές υπηρεσίες. Οι κυβερνήσεις πάντα σε περιόδους κρίσης χρησιμοποιούν το ρατσισμό για να μας διαιρέσουν.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι απομονωμένη εξαιτίας των αντιστάσεων και γι’ αυτό παίζει το χαρτί του ρατσισμού και στηρίζεται στο ΛΑΟΣ. Αυτές τις μέρες την είδαμε να συνεργάζεται απροκάλυπτα με τους φασίστες όπως αποκαλύφτηκε στην απεργιακή συγκέντρωση της 48ωρης Γενικής Απεργίας και να καλύπτει τα ρατσιστικά πογκρόμ των φασιστών στις γειτονιές. Ψηφίζει νόμους για στρατόπεδα συγκέντρωσης και τείχος στον Έβρο, σκοτώνει μετανάστες στα κρατητήρια και προσφέρει απλόχερα την καταστολή ως απάντηση στις μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι δεν περιμένουμε, αντιστεκόμαστε με απεργίες και καταλήψεις, με το Σύνταγμα και τις πλατείες. Ενωμένοι και αποφασισμένοι συνεχίζουμε και μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Είναι πρόκληση από τη μεριά του Δημάρχου να προσφέρει στους μαχαιροβγάλτες του Μιχαλολιάκου γραφεία - «φωλιά» για να προετοιμάζουν την εγκληματική δράση τους. Το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει στείλει ήδη επιστολή με την οποία εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Καμίνη, ενώ τονίζει ότι σε εκείνο το Δημοτικό χώρο συνεδριάζουν οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και η ΔΕΠ.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί όλους τους φορείς της περιοχής, τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς να παλέψουν όλοι μαζί ενάντια στην απόφαση του Δημάρχου, για να επιβληθεί η απόφαση του 2ου Κοινοτικού Συμβουλίου, η οποία αντανακλά τη διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των γειτονιών που απαιτούν να μπει τέλος στην δολοφονική δράση των φασιστών.