H ΕΛΜΕ Λασιθίου διέγραψε τον Χρυσαυγίτη βιαστή

Μετά την απόφαση της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου, να διαγράψει από το Σύλλογο γυμναστή της Δευτεροβάθμιας με την αιτιολογία ότι διέσπειρε ναζιστική προπαγάνδα και στρατολογούσε μαθητές μέσα στα Σχολεία και τα Γυμναστήρια της πόλης, το κουτί της Πανδώρας άνοιξε και το αυγό του φιδιού γέννησε το μόρφωμά του.

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 11/5, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κατήγγειλε από το βήμα του Ρ/Σ σταθμού του ΗΧΩ 99.8, τη δράση του συγκεκριμένου ατόμου και εξήγησε το πώς η ΕΛΜΕ προχώρησε στην απόφαση αυτή.

Από νωρίς το πρωί, η "άλλη πλευρά" διεκδικούσε αντίλογο επικαλούμενη ότι ένας άνθρωπος λοιδορείται δημόσια κι έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσάπτουν.

Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του γυμναστή, υποψήφια Βουλευτής στο Νομό Λασιθίου με τη Χρυσή Αυγή, απαίτησε να βγει ο σύζυγός της στον αέρα για να διαψεύσει τις "ανήθικες" σε βάρος του κατηγορίες...

Έτσι έγινε. Ο "καθηγητής" τηλεφώνησε, τοποθετήθηκε δημόσια διαψεύδοντας την ΕΛΜΕ ότι κάνει ναζιστική προπαγάνδα σε μαθητές, επέστρεψε μάλιστα τις κατηγορίες στους συνδικαλιστές, λέγοντας ότι εκείνοι είναι που αντίθετα προπαγανδίζουν τις αριστερές ιδέες τους μέσα στα σχολεία και αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινωνική του προσφορά, μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η συνέχεια είναι ανατριχιαστική:

Νεαρή μητέρα ανήλικων παιδιών, κατήγγειλε δημόσια το γυμναστή για κατά συρροή βιασμό κι επί σειρά ετών εκβιασμό,  αφήνοντας εμβρόντητη μια ολόκληρη κοινωνία που άκουγε σαστισμένη. Ο γυμναστής δεν είναι μια τυχαία φυσιογνωμία... Κουμπάρος του βουλευτή Πλακιωτάκη που καταγγέλλεται ότι βοήθησε στο κουκούλωμα της υπόθεσης, αλλά και μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής, φανατικός ρατσιστής και με έντονα φασιστική συμπεριφορά.

Να σημειωθεί ότι όχι μόνο η υπόθεση αυτή που άνοιξε 10 χρονια πριν, έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες  και μάλιστα με αθωωτικό βούλευμα, αλλά το συγκεκριμένο άτομο, προήχθη και σε διευθυντή!

Παράσταση διαμαρτυρίας

Το αρχείο ήχου της καταγγελίας-μαρτυρίας έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και εχθές οι "ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ " με τους "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΡΑΜΒΕΛΛΟΥ" καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ, παραστάθηκαν στη Διεύθυνση Β'βάθμιας και στην Εισαγγελία Λασιθίου απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το ζήτημα της παιδεραστίας έχει τεράστιες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις. Εδώ όμως δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι άλλο ένα στέλεχος της νεοναζιστικής συμμορίας Χ.Α. φέρεται ως δράστης κακουργήματος που δεν έχει τιμωρηθεί.

Επιχειρήθηκε όπως εξάλλου ήταν αναμενόμενο η πλήρης αποσύνδεση της υπόθεσης από τη Χ.Α. που έσπευσε με ανακοίνωσή της να κρατήσει αποστάσεις αδειάζοντας τον μέχρι πρότινος λατρεμένο "σύντροφο", και μετατρέποντας τον σε μια νύχτα στον Περίανδρο της Ιεράπετρας.

Κι είναι εδώ που αποδεικνύεται η αναγκαιότητα συγκρότησης ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου που θα απαιτήσει το κλείσιμο των γραφείων της ντροπής, που σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο είναι συνδεδεμένα με εγκληματικές ενέργειες, "ανθρώπων" του υποκόσμου, που σε καμία περίπτωση δεν τους πέφτει λόγος και μάλιστα πολιτικός!

Πόσο πιο ξεκάθαρο να γίνει: Οι τύποι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Ο "αέρας" που τους έδωσε η είσοδός τους στη Βουλή, φαίνεται να έχει κοπάσει και ήδη τα ποσοστά τους κάνουν βουτιά αρκετών μονάδων. Δεν αρκεί όμως αυτό.

Το φασισμό πρέπει να τον χτυπάμε οργανωμένα στη βάση του. Είναι χρέος όλων των κοινωνικών φορέων να τους απονομιμοποιήσουμε με την ενωμένη δράση μας.

Σε αυτή τη βάση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/5 συνέλευση των αντιφασιστών αντιφασιστριών Ιεράπετρας.

Απέναντι στην άρχουσα τάξη που στην καλύτερη περίπτωση τους κάνει "πλάτες" και στη χειρότερη τους επιβραβεύει με προαγωγές ή αθωωτικά βουλεύματα, να βροντοφωνάξουμε "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ-ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!"

Ελενα Παϋσανίδου, δημοσιογράφος στο ΗΧΩ 99,8 και υποψήφια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Λασιθίου