Οι Χαλυβουργοί δε λυγίζουν

Τις τελευταίες μέρες γίνεται προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών Χαλυβουργών που κλείνουν την Τετάρτη 16 Μάη 201 μέρες απεργία. Η εργοδοσία του Μάνεση έχει φτιάξει απεργοσπαστικό μηχανισμό 15 ατόμων που κατέθεσαν μηνύσεις ζητώντας να βγει η απεργία παράνομη. Κατονόμασαν μάλιστα, σαν άλλοι δωσίλογοι, 6 μέλη του σωματείου και 9 εργαζόμενους ως υπαίτιους της απεργίας.

Ξεχνάνε ότι αυτή την απεργία την έχουν αποφασίσει όλοι μαζί οι Χαλυβουργοί. Ξεχνάνε πως πίσω από αυτή την απεργία βρίσκονται οι οικογένειες, οι σύντροφοι και τα παιδιά τους που δείχνουν χαλύβδινη αξιοπρέπεια μπροστά στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών. Ξεχνάνε ότι η απεργία αυτή έχει ξεσηκώσει ένα ιστορικό κύμα συμπαράστασης σε ολόκληρη την εργατική τάξη της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Έχει γίνει το σύμβολο αντίστασης της εργατικής τάξης ενάντια στα μέτρα λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

“Φυσικά η αστυνομία μαζί με τους εισαγγελείς ήταν σαν να περίμεναν τις μηνύσεις και δεν άργησαν να στείλουν φιρμάνι πως από το απόγευμα της Τρίτης και μετά θα έρθουν να συλλάβουν με την διαδικασία του αυτόφωρου τους απεργούς Χαλυβουργούς που έχουν κατονομάσει οι απεργοσπάστες”, εξηγεί στην Ε.Α. ο Χάρης Μανώλης, εργάτης στην Ελληνική Χαλυβουργία. Το κράτος για άλλη μια φορά αποδεικνύει τον ταξικό του χαρακτήρα.

“Οι Χαλυβουργοί όμως δεν λυγίζουν. Οι Χαλυβουργοί έχουμε αποφασίσει να περιφρουρήσουμε την απεργία μας μέχρι το τέλος. Ξέρουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε πίσω μας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που μας έδειξαν την συμπαράστασή τους με χιλιάδες τρόπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και γι' αυτό θα είμαστε σε εγρήγορση. Ζητάμε από όλους να έρθουν στην πύλη του εργοστασίου και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει”. Νίκη στον αγώνα των Χαλυβουργών.

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Σκαραμαγκάς: Συνέλευση την Πέμπτη 17/5

Στάση εργασίας στο Μετρό

Εργαζόμενοι ΜΜΕ: Εμπρός για απεργία

Phone Marketing: 55 ημέρες απεργία

Κατάληψη στα Metropolis