Σκαραμαγκάς: Συνέλευση την Πέμπτη 17/5

Γενική συνέλευση την Πέμπτη 17 Μάη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να αποφασίσουν τη συνέχεια των κινητοποίησεών τους ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία μία ημέρα την εβδομάδα που προσπαθεί να επιβάλει η ιδιοκτήτρια εταιρία Abu Dhabi Mar.

Ο αγώνας των εργαζόμενων ενάντια στα τέσσερα μεροκάματα το μήνα με δουλειά “κάθε Δευτέρα”, ξεκίνησε στις 20 Απρίλη με απεργία διαρκείας, καθημερινές περιφρουρήσεις και συγκεντρώσεις στην πύλη του Ναυπηγείου, απεργιακές.διαδηλώσεις στην Αθήνα. Παρά την επιτυχία που είχε, αναγκάζοντας τα αρμόδια υπουργεία να υπόσχονται ότι θα καταβάλουν το υπόλοιπο των μισθών, η απεργία αναστάλθηκε στις 2/5 από την πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο Σωματείο των Εργαζόμενων “Τρίαινα” για να συνεχιστεί τελικά, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η απόφαση, με 24ωρη κάθε Δευτέρα όταν η εργοδοσία καλεί τους εργαζόμενους στη δουλειά.

Η γενική συνέλευση στις 17 Μάη είναι η καλύτερη ευκαιρία για τη βάση των εργαζόμενων να συζητήσουν και να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα, ξανά με απεργία διαρκείας αλλά και με κατάληψη του Ναυπηγείου. “Μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε να δώσουμε λύση. Ενωμένοι με τους αγώνες μας για να απαιτήσουμε να ξαναγυρίσει το Ναυπηγείο και όλοι οι εργαζόμενοι του (μαζί και οι συνάδελφοι από το τροχαίο υλικό) πίσω στα χέρια του κράτους. Κρατικοποίηση με έλεγχο από τους ίδιους τους εργαζόμενους λοιπόν, για να μην ξανάκατρακυλήσουμε στα ίδια αδιέξοδα που μας έφεραν οι διάφοροι διευθυντές και «επενδυτές». Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση για να κρατήσουμε τις δουλειές και τους μισθούς μας”, αναφέρει η ανακοίνωση της Εργατικής Αλληλεγγύης που μοιράζεται στο Ναυπηγείο.

“Με απεργία και κατάληψη μπορούμε να τους σταματήσουμε εδώ και τώρα. Στην Γενική μας συνέλευση πρέπει να αποφασίσουμε ότι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Δεν περιμένουμε. Να αναγκάσουμε την εργοδοσία να κάνει πίσω, να αναγκάσουμε την όποια κυβέρνηση να πάρει θέση. Η αναμονή δεν είναι σύμμαχος για τους εργαζόμενους αλλά για την εργοδοσία και τα σχέδια της. Το δεύτερο αναγκαίο βήμα είναι ο συντονισμός με τον υπόλοιπο κλάδο και όλο το εργατικό κίνημα που δίνει εξίσου σκληρές μάχες”.

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Στάση εργασίας στο Μετρό

Οι Χαλυβουργοί δε λυγίζουν

Εργαζόμενοι ΜΜΕ: Εμπρός για απεργία

Phone Marketing: 55 ημέρες απεργία

Κατάληψη στα Metropolis