Κινητοποίηση στο Περιστέρι

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 15 Μάη στις 7μμ στον Άγιο Αντώνη στο Περιστέρι καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν μία πρώτη απάντηση σε επίθεση που δέχτηκε σπουδαστής το πρωί του Σαββάτου 12/5 στο Περιστέρι.

“Δύο άγνωστοι φουσκωτοί, είτε τον αναγνώρισαν από την αγωνιστική του δράση στο Περιστέρι, είτε τους ενόχλησε η μπλούζα με τον Τσε Γκεβάρα που φορούσε, μόλις τον είδαν, άρχισαν να του φωνάζουν “Προδότη” και τον πλησίασαν απειλητικά”, αναφέρει ανακοίνωση καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ. “Τον χτύπησαν επανειλημμένα στο πρόσωπο, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο, την ώρα που συνέχιζαν να βρίζουν και να εκστομίζουν φασιστικές απειλές. Ο Μ.Κ. αναγκάστηκε να πάει στο ΙΚΑ για να τον περιθάλψουν, όπου του έγιναν και ράμματα. Το αίμα του ήταν ορατό στο σημείο της επίθεσης ακόμα και την επόμενη μέρα. Ο Μ.Κ. είναι γνωστός για τη δράση του ως μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της τοπικής οργάνωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στις τοπικές κινητοποιήσεις, αλλά και στο φοιτητικό του σύλλογο.

Η επίθεση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι, φασίστες της Χρυσής Αυγής είχαν μαχαιρώσει έναν αγωνιστή στο Περιστέρι. Η συντονισμένη αντιφασιστική κινητοποίηση και η μαζική πορεία στο Περιστέρι, τους έκανε να εξαφανιστούν από τη γειτονιά για καιρό. Τώρα, ενθαρρυμένοι από τα εκλογικά αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής, οι φασίστες επιχειρούν να επιστρέψουν στη γειτονιά μας. Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος όλων όσοι αγωνίζονται, σε βάρος των αριστερών αγωνιστών, των φοιτητών, των Λαϊκών Συνελεύσεων, των μεταναστών, των εργαζόμενων που συνδικαλίζονται και παλεύουν. Ακόμη και ενάντια σε όσους φοράνε μια μπλούζα με τον Τσε Γκεβάρα. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και της Χούντας που χαιρετάνε ναζιστικά και αρνούνται ακόμη και τις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες, νομίζουν ότι “νομιμοποιήθηκαν” από το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξαπολύσουν τη βία τους εναντίον μας. Είναι γελασμένοι.”