Εργαζόμενοι ΜΜΕ: Εμπρός για απεργία

Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ 22 Μάη

Πρόταση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες διατύπωσε για άλλη μια φορά το Διασωματειακό των ΜΜΕ προς τις Ενώσεις του κλάδου. Την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συζητούσε σε συνεδρίασή του την πρόταση.

Οποια κι αν είναι η κατάληξη της συνεδρίασης του ΔΣ, η πρόταση της απεργίας διαρκείας χρειάζεται να συζητηθεί στη τακτική γενική συνέλευση της Ενωσης στις 22 Μάη, στις 11πμ, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL και να μπει επί τόπου σε ψηφοφορία. Η κλιμάκωση και γενίκευση του αγώνα είναι ο μόνος τρόπος για ν' ανατραπούν οι σκληρές επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου τόσο στα μισθολογικά-εργασιακά δικαιώματα από τους εργοδότες όσο και στις ασφαλιστικές κατακτήσεις από τις πολιτικές των μνημονίων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πήγασο

Επιτυχημένη ήταν τη Δευτέρα 14 Μάη η πορεία διαμαρτυρίας στον Ομιλο “Πήγασος” που οργάνωσε το Διασωματειακό των ΜΜΕ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι του κλάδου αλλά και συμπαραστάτες συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και από εκεί διαδήλωσαν στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων του Μπόμπολα.

Στην πορεία συμμετείχαν με πανό η ΕΣΗΕΑ και η ΕΤΕΡ, οι Financial Crimes, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Παρέμβασης της ΕΠΗΕΑ, συνελεύσεις εργαζόμενων και ανέργων του κλάδου, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών, μέλη του Δεν πληρώνω. Καθόλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας γίνονταν ανακοινώσεις και μοιράζονταν στους περαστικούς ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις επιθέσεις των εργοδοτών τόσο στις επιχειρήσεις του ομίλου Πήγασος όσο και σε όλα τα Μέσα.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό SENTRA FM οι οποίοι απεργούν πάνω από 25 ημέρες απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων τους που αρνήθηκαν να απογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση μισθού, την άμεση αποκατάσταση του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού, την καταβολή όλων των νόμιμων αποδοχών στους εργαζόμενους. Οταν η πορεία έφτασε στην πύλη του Πήγασου, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μπήκε στο χώρο, μίλησε και μοίρασε υλικό στους εργαζόμενους.

Απολύσεις σε Μακεδονία – Θεσσαλονίκη

24ωρη απεργία στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη κήρυξε για την Τετάρτη 16 Μάη η Ενωση Συντακτών (ΕΣΗΕΜΘ) ως απάντηση στις 6 νέες απολύσεις δημοσιογράφων που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση μισθού. Συνολικά το τελευταίο τρίμηνο, η εργοδοσία στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ έχει απολύσει 13 από τους 25 περίπου εργαζόμενους που δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση.

Παραμονή της 24ωρης απεργίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του συγκροτήματος. Στο πλευρό των απολυμένων βρέθηκαν οι εργαζόμενοι τεχνικοί του ραδιοσταθμού ΑΡΗΣ FM που απεργούν πάνω από ένα μήνα για την καταβολή δεδουλευμένων, ενάντια στη μαύρη εργασία.

Απλήρωτοι στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά

Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά (ΔΗΡΑΠ-Κανάλι Ένα 90,4) -δημοσιογράφοι, τεχνικοί, παραγωγοί και διοικητικό προσωπικό- που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2,5 μήνες.

“Παρά τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής πριν το Πάσχα για εξόφληση των δεδουλευμένων, ο τελευταίος μισθός που έχει καταβληθεί είναι αυτός του Φεβρουαρίου, αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζόμενων, “οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι εάν άμεσα δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις”.

ΕΤΕΡ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί το πρωί της Παρασκευής 18/5 η ΕΤΕΡ στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόλυση της ηχολήπτριας Γεωργίας Κοντούλη από το NOVASPORT FΜ τον περασμένο Δεκέμβρη επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση. “Ολοι όσοι δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση απολύθηκαν. Κράτησαν μόνο τους συναδέλφους που αναγκάστηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό και τους συνήθεις απεργοσπάστες”, μας είπε η Γεωργία στην συγκέντρωση στον Πήγασο.

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Σκαραμαγκάς: Συνέλευση την Πέμπτη 17/5

Στάση εργασίας στο Μετρό

Οι Χαλυβουργοί δε λυγίζουν

Phone Marketing: 55 ημέρες απεργία

Κατάληψη στα Metropolis