Φράξτε το δρόμο στους Νεοναζί

Με τη συνταγή της παραπλάνησης και της προσπάθειάς να εμφανιστεί ως αντιμνημονιακή δύναμη, όπως έκανε και προεκλογικά, μαγειρεύει τις εντυπώσεις ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκος. Μετά μάλιστα με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τρεις γραβατωμένους τραμπούκους ναζιστές, δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο και ζήτησε λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Η πραγματικότητα όμως -που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον αντιμνημονιακό μανδύα που έτρεξε να φορέσει η Χρυσή Αυγή- είναι ότι πρόκειται για μία παρακρατική συμμορία. Μόνο χάρη στην στήριξη και την αγαστή συνεργασία με την αστυνομία, τα δικαστήρια, τις ίδιες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εξακολουθεί να υφίσταται, να έχει γραφεία και να θεωρείται «νόμιμη» οργάνωση, όταν έχει αποδεδειγμένη συμμετοχή σε δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών και αγωνιστών των κινημάτων και της αριστεράς.

Παρά το γεγονός ότι με τη στήριξη του πολιτικού συστήματος κατάφεραν να μπουν στη Βουλή σκορπώντας ψέματα και εντυπώσεις, χρειάζεται να απαιτήσουμε να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και να κλείσουν τα γραφεία τους, που αποτελούν σφηκοφωλιές μαχαιροβγαλτών, αφού τα χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για να οργανώνουν φασιστικές επιθέσεις.

Αστυνομία

Η συνεργασία αστυνομίας και Χρυσής Αυγής αποτυπώθηκε ανάγλυφα στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν οι αστυνομικοί.

Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ (11/5) που με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών συμπεραίνει ότι ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Όπως αναφέρει: «Η ανάλυση των ψήφων που έλαβε η «Χρυσή Αυγή» σε 11 εκλογικά τμήματα της Α’ Αθηνών είναι εντυπωσιακή. Σ’ αυτά ψηφίζουν - με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους- χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής κι άλλες. Τα τμήματα αυτά- από το 806 ως και το 816 εκλογικό τμήμα-, βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στην έδρα του Μεγάρου της ΕΛ.ΑΣ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στα εν λόγω τμήματα η «Χρυσή Αυγή» έρχεται πρώτο κόμμα και το ποσοστό της κυμαίνεται από 18,64% (στο 813ο εκλογικό τμήμα) έως 23,67% (στο 816ο εκλογικό τμήμα)... Αν συνυπολογισθεί ότι κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα κι ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σ’ αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε με την σχετική αναγωγή το ποσοστό των αστυνομικών που ψηφίζουν «Χρυσή Αυγή» κινείται μεταξύ του 45% και του 59%».

Αυτή η συνεργασία συνεχίζεται ακόμα πιο εντατικά και μετά τις εκλογές. Την Τετάρτη 9 Μάη, μόλις τρεις μέρες μετά τις κάλπες, Χρυσαυγίτες παρέα με τα ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά των μεταναστών μικροπωλητών και κατά των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ. «Χθες είδαμε νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε αγαστή συνεργασία με ΜΑΤ και ασφαλίτες να επιτίθενται στους μετανάστες στην Πατησίων, σε συμφοιτητές μας, να απειλούν φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους ενώ η αστυνομία έφτασε να συλλάβει και επισκέπτη καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ από την Ινδία διαλύοντας κάθε αυταπάτη ως προς τη ρατσιστική ή μη φύση των επιθέσεων της. Η αστυνομία δεν δίστασε να πετάξει κρότου λάμψης και δακρυγόνα στο προαύλιο της σχολής θέτοντας σε κίνδυνο της σωματική ακεραιότητα όλων των παρισταμένων», καταγγέλλει ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στο ποιοι είναι οι 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα δει ότι πρόκειται για ναζιστικά αποβράσματα, κατηγορούμενοι για επιθέσεις σε μετανάστες και αριστερούς αγωνιστές και διασυνδέσεις με μπράβους της νύχτας. Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος έχει καταδικαστεί για κατοχή όπλων και εκρηκτικών ως μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής ομάδας, ανέλαβε την ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ με εντολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου και από το 1993 ιδρυτής της ναζιστικής οργάνωσης «Χ.Α.». Ο Η. Κασιδιάρης, ο οποίος σε συνέντευξή του ζήτησε να επανέλθουν τα ναρκοπέδια στον Εβρο, είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή σε επίθεση με μαχαίρι σε βάρος πανεπιστημιακού. Ο Μιχ. Αρβανίτης, βουλευτής Αχαΐας είναι στέλεχος της 4ης Αυγούστου του Κ. Πλεύρη και το 2007 υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ και υπήρξε συνήγορος στην υπόθεση Καλαμπόκα για τη δολοφονία του Τεμπονέρα.

Σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα οι Χρυσαυγίτες έκαναν ότι μπορούσαν για να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Δημαγωγώντας εμφανίστηκαν ως ψήφος τιμωρίας των κομμάτων του μνημονίου. Πατώντας πάνω στο ρατσιστικό πολιτικό σκηνικό που είχαν φροντίσει να στήσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εμφανίστηκαν σαν αυτούς που θα «καθαρίσουν την Ελλάδα από τους κλέφτες πολιτικούς». Ετσι κατάφεραν να παραπλανήσουν ένα κομμάτι ανέργων και νεολαίων, ενώ πολύ λιγότερο το κομμάτι των εργαζόμενων που έχουν εμπειρίες από τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα και τη συμμετοχή τους στα κινήματα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όχι άλλα φώτα

Είναι τεράστιο λάθος η άποψη που λέει ότι όσο πιο πολύ πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους τόσο πιο πολύ ο κόσμος θα καταλάβει ποιους ψήφισε και θα τους σιχαθεί.

Πάνω σε αυτή τη λογική στήθηκε η εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη το βράδυ της Κυριακής 13/5. Όπως αποκαλύφθηκε όσο πιο πολύ τους δίνουν το βήμα να μιλούν τόσο πιο πολύ δημαγωγούν. Έτσι ο Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι το κείμενο υπέρ του Χίτλερ που είχε δημοσιευτεί το 1985 «είχε δική του υπογραφή αλλά δεν γράφτηκε από τον ίδιο», ότι χαιρέτησε ναζιστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για «να κάνει πλάκα στον Π. Κωνσταντίνου» και ότι οι επιθέσεις των χρυσαυγητών στους μετανάστες «είναι κάποια λάθη των μελών της οργάνωσης αλλά παρόλα αυτά τους υπερασπίζεται γιατί είναι δικοί του άνθρωποι», και άλλα τέτοια γελοία ψέματα.

Όσοι υποστηρίζουν ότι το να δίνεις βήμα στους φασίστες τους αποκαλύπτεις ας θυμηθούν πώς ο Καρατζαφέρης αξιοποίησε το κανάλι του, δίνοντας βήμα στον Κ. Πλεύρη και τον Βορίδη για να φτιάξει το προφίλ του, να δημαγωγεί και τελικά να καταφέρει να εκλεγεί και στη βουλή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι φασίστες σπάνια εμφανίζονται ως αυτό που πραγματικά είναι, ιδιαίτερα όταν συμμετέχουν σε εκλογές. Ποτέ δεν δηλώνουν ανοιχτά ότι θέλουν να γυρίσουν την ανθρωπότητα πίσω στα κρεματόρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, προσπαθούν δήθεν να δείξουν ότι ανησυχούν για την εγκληματικότητα και τη φτώχεια και φορούν τη μάσκα του πατριώτη. Μόνο η συνεχή δράση της πλειοψηφίας της κοινωνίας και η αποκάλυψη του πραγματικού τους προσώπου μπορεί να τους απομονώσει από διάφορα κομμάτια απελπισμένων ανθρώπων που τους ψήφισαν.

Το καθήκον να τους ξεσκεπάσουμε και να τους σταματάμε όπου προσπαθούν να οργανώσουν πογκρόμ κατά των μεταναστών και των αγωνιστών των κινημάτων πέφτει πάνω στις πλάτες του αντιφασιστικού κινήματος. Το δυνάμωμα της αριστεράς που ειδικά στο λεκανοπέδιο φτάνει να παίρνει ακόμα και το 50% των ψήφων σε πολλές γειτονιές, είναι καμπανάκι ότι μαζί με τον κόσμο που αντιστάθηκε ενάντια στα μνημόνια, τα συνδικάτα, τις αντιρατσιστικές κινήσεις, τις λαϊκές συνελεύσεις και τις κοινότητες των μεταναστών, μπορούμε να συγκροτήσουμε μία τεράστια αντιρατσιστική αντιφασιστική δύναμη που μπορεί να τους εξαφανίσει και από τις γειτονιές και από τη Βουλή.

Διαβάστε επίσης

Μαζική Ενωτική Αντίσταση στις επιθέσεις των Νεοναζί

Στη φυλακή ο Ιμπραήμ Σιλά