Φοιτητικές εκλογές: Δυνατή αριστερά αντικαπιταλιστική

Σε στιγμή που μπορούν να φανερώσουν ακόμα περισσότερο τη μαζική στροφή αριστερά έρχονται οι φοιτητικές εκλογές. Στις 16 Μάη φοιτητές και σπουδαστές θα ψηφίσουν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ με νωπό το σαρωτικό αποτέλεσμα για τα κόμματα του Μνημονίου και τα δεκανίκια τους με την πρωτοφανή ενδυνάμωση της αριστεράς.

Οι φοιτητές του ΣΕΚ στις σχολές κυκλοφορούν προκήρυξη που κομμάτι της αναφέρει: «Οι φοιτητικές εκλογές στις 16 Μάιου, λίγες μέρες μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, φαντάζουν πια σαν εφιάλτης για τα κόμματα του μνημονίου και τις νεολαίες τους στις σχολές, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Οι δύο παρατάξεις που όλο το προηγούμενο διάστημα στήριζαν τις μνημονιακές πολιτικές, τις επιθέσεις στο άσυλο και τους μετανάστες, την πλήρη εφαρμογή του νέου νόμου πλαίσιο είναι σε κατάσταση πανικού μετά το πρωτοφανές μαύρισμα των κομμάτων τους στις βουλευτικές εκλογές της 6 Μαίου. Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών δεν είναι τυχαία. Βασίζονται στους αγώνες των εργατών και της νεολαίας όλα τα τελευταία χρόνια, από τις απεργίες και τις πλατείες μέχρι τις καταλήψεις στις σχολές, τα μπλοκαρίσματα για να μην οριστούν αντιδημοκρατικά συμβούλια διοίκησης, τις πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των μεταναστών και του ασύλου, των αντιφασιστικών διαδηλώσεων ενάντια στους ναζί της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι το κίνημα που κατέγραψε τη μεγαλύτερη στροφή και στις κάλπες με 2.150.000 ανθρώπους να ψηφίζουν την αριστερά.

Τι έγινε η Αννούλα της “πυγμής”;

Οι από πάνω δεν μπορούν να συνεχίσουν να κυβερνούν όπως πρώτα και οι από κάτω δεν θέλουν. Η Άννα Διαμαντοπούλου, είναι το καλύτερο παράδειγμα, η υπουργός του νόμου πλαίσιου που κατάφερε να τον ψηφίσει στη Βουλή με ευρεία συναίνεση, που θα εφάρμοζε το νόμο με τσαμπουκά και πυγμή πάνω στις υποτιθέμενες “δυναμικές μειοψηφίες” δεν εκλέχτηκε καν βουλευτής. Το ίδιο ακριβώς είχε πάθει η Γιαννάκου της Ν.Δ μετά τα δύο κύματα των φοιτητικών καταλήψεων, το 2006-07 που ανέτρεψαν την αναθεώρηση του Άρθρου 16 και την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

Η αντικαπιταλιστική αριστερά, τα ΕΑΑΚ στις σχολές πολιτικά ενισχυμένα μετά τις 6 Μάη, μπορούν να καταγράψουν μεγάλη άνοδο και να δυναμώσουν το κομμάτι εκείνο της αριστεράς που θα δώσει το σύνθημα για την ανατροπή όλων των επιθέσεων είτε μέσα είτε έξω από τις σχολές.

Δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά, για να ανατρέψουμε συνολικά τους νόμους τους, για να πάρουμε άμεσα ενωτικές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες για να ξαναγυρίσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής εκεί που πραγματικά ανήκουν, στους υπονόμους της ιστορίας, για τη σύνδεση φοιτητών - εργατών τη μόνη δύναμη που μπορεί να φρενάρει τις επιθέσεις των καπιταλιστών, αλλά μπορεί να ανοίξει και την προοπτική για μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από τη φτώχεια, τις κρίσεις, την ανεργία και τους πολέμους».

Mαζί με την δουλειά για τις εκλογές, τα μέλη του ΣΕΚ καλούν όλους τους φοιτητές στο τετραήμερο φεστιβάλ του Μαρξισμού που ξεκινάει την Πέμπτη 17/5 στην ΑΣΟEΕ.


Φοιτητές του ΣΕΚ συμμετέχουν στα παρακάτω σχήματα των ΕΑΑΚ

ΑΘΗΝΑ

Νομική: ΡΑΠΑΝ-ΣΑΦΝ

Οικονομικό: Aριστερή Παρέμβαση

Παιδαγωγικό: Εκτός Ύλης

Τουρκικών Σπουδών: ΑΝΤΕΠ

ΑΣΟΕΕ: ΡΑΣ-ΕΑΑΚ

Χαροκόπειο: ΚΡΑΧ

Καλών Τεχνών: ΑΡΚΑΣ

Πάντειο: ΑΝΑΣΑ

Φιλοσοφική: Ενωτική Πρωτοβουλία ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ

Μαθηματικό: ΑΕΠ

Φυσικό: Παρεμβολή

Πληροφορική: ΑΝΑΡΣΥΠ

ΤΕΙ Πειραιά: ΜΑΡΚΣ

ΑΣΠΑΙΤΕ: ΣΜΑΣ

ΤΕΙ Αθήνας: ΕΑΑΚ

Αρχιτεκτονική: ΑΚΑ

ΠΑΠΕΙ: ΣΑΦ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ: ΑΝΑΧ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Παιδαγωγικό: Απέναντι Όχθη

Ιατρική: ΑΕΡΑΣ

ΠΑΤΡΑ

Επιστήμη Υλικών: ΚΡΑΜΑ

Μαθηματικό: ΜΑΦΟΙΑ

Ιατρική: Αριστερή Επέμβαση

Θεατρικών Σπουδών: ΘΕΑΜΑ

ΤΕΙ Πάτρας: Αριστερή Πρωτοβουλία Σπουδαστών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νομική: Contra Legem

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιατρική: Resistance

Βιολογικό: Μικρόβιο

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Νομική: Παρανομία

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Πολιτικές Επιστήμες: Αντικαπιταλιστική Πρωτοβουλία Φοιτητών

ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιστορικό-Αρχαιολογικό: ΠΑΝΑΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Φυσικό: Εντροπία

Βιολογικό: Αριστερόστροφη Έλικα

Ιατρική: ΚΑΡΦΙ

Επιστήμης Υπολογιστών: ΣΑΦΟΙΚ

Μαθηματικό: ΣΑΦΟΙΚ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Κοινωνιολογία: ΑΕΠ

Οικονομικό: ΑΕΠ

Ψυχολογία: ΑΕΠ

Παιδαγωγικό: ΑΕΠ

Ιστορικό: ΑΕΠ

ΦΚΣ: ΑΕΠ

Φιλολογία: ΑΕΠ

ΤΕΙ Ρεθύμνου: ΑΡΣΥ