Ετοιμάζουν “υπερΥπουργείο” ρατσισμού

Από τη μία κλιμακώνει τις επιθέσεις της για να πιάσει τους στόχους του Μνημονίου που υπέγραψε με την τρόικα και από την άλλη παίζει το χαρτί του ρατσισμού περισσότερο από ποτέ. Σε αυτήν την κατρακύλα κάποιοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και νυν Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «αποκάλυψε» σε συνάντησή του με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών την Τετάρτη 27 Οκτώβρη ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζει την ίδρυση… Υπέρ-υπουργείου Αθηνών για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Ελευθεροτυπία την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, αυτό το υπέρ-υπουργείο «θα συντονίζει τα συναρμόδια υπουργεία τα οποία εμπλέκονται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης» για να μετατραπεί σε «ελκυστικό τόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας και κατοικίας».

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει έναν υπέρ-υπουργό (για αυτόν το ρόλο προαλείφεται ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης) που θα βάζει χέρι στους υπόλοιπους επικεφαλής των Υπουργείων, αλλά και στο Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη που θα προκύψουν μετά τις εκλογές στις 7 Νοέμβρη. Θα συμπληρωθεί έτσι μια τριπλέτα που το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να απαρτίζεται από τον Καμίνη ως Δήμαρχο, το Σγουρό ως Περιφερειάρχη και τον υπέρ-υπουργό που θα έδινε τα πάντα για να προωθηθούν τα συμφέροντα των μεγαλοκατασκευαστών, των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων και των φίλων τους.

Μια τριπλέτα που θα αναλάμβανε να «εκκαθαρίσει» το κέντρο για χάρη όλων αυτών. Να εξαφανίσει τους μετανάστες, τους άστεγους, τους ναρκομανείς με στόχο να μην χαλάνε την «εικόνα του ιστορικού κέντρου». Αυτά περιλάμβανε έτσι κι αλλιώς το περίφημο σχέδιο που είχε παρουσιάσει ο Χρυσοχοΐδης με το όνομα «Δράση στην Αθήνα» σε άτυπο υπουργικό συμβούλιο υπό τον ΓΑΠ, ενώ ήταν ακόμα στο Υπουργείο Προ.Πο.

Είναι όχι μόνο ένα σχέδιο που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τα συμφέροντα των εργαζόμενων, αλλά ανοίγει την πόρτα για το ρατσιστικό συρφετό του ΛΑΟΣ και των φασιστικών ομάδων που προσπαθούν να «ψαρέψουν» ψήφους και οργισμένο κόσμο χρησιμοποιώντας παρόμοια επιχειρήματα. Θα θεσμοθετήσει το κυνήγι των μεταναστών με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα περισσότερες επιθέσεις και χτυπήματα από την Αστυνομία και τους φασίστες.

Χρειάζεται να τσακίσουμε αυτά τα σχέδια με μαζική δράση ντόπιων και μεταναστών εργατών, δυναμώνοντας τα συνδικάτα, διεκδικώντας άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες και τους φτωχούς, απαιτώντας διευρυμένες κοινωνικές υπηρεσίες και όχι πετσοκομμένες από τα μέτρα τους. Να σταματήσουμε την ίδρυση του υπέρ-υπουργείου του ρατσισμού και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για την ανατροπή του Μνημονίου και της κυβέρνησης.